Tekvicová polievka s datľovým pyré podľa Miroslava Buľovského

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 9. októbra 2021     Dĺžka videa: 4 minúty 17 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Ak obľubujete pestrosť chutí a konzistencií, určite musíte vyskúšať tento recept. Do štúdia nám ho priniesol Miroslav Buľovský, ktorý prostredníctvom združenia PARASPORT24 pomáha ľuďom s handicapom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky. Jadierka namočíme do vody. Pár tenkých plátkov a kociek tekvice si odložíme bokom. Zvyšok orestujeme na masle, pridáme očistený a nakrájaný zázvor. Po chvíli prilejeme pomarančový džús. Vanilkový struk pozdĺžne narežeme, vyškriabeme semienka a pridáme ich k tekvici spolu so strukom. Keď bude tekvica uvarená, pridáme smotanu. Z hotovej polievky vyberieme vanilkový struk a polievku rozmixujeme. Ochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Niekoľko datlí si odložíme, ostatné dáme variť do pomarančového džúsu. Po zovretí rozmixujeme. Počas mixovania pridáme trochu balzamikového krému a pripravíme tak konzistentné pyré.

  3. 3

    Na rozpálenom oleji opražíme odložené plátky z tekvice. Z očisteného pomaranča vyrežeme dužinu tak, aby sme sa zbavili deliacich blaniek. Namočené tekvicové jadierka vyberieme z vody, rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do rúry na 170 °C na 5 minút. Do malého hrnca dáme zovrieť vodu, vypneme ohrev a vložíme odložené kocky tekvice asi na 4 - 5 minút.

  4. 4

    Na dno taniera rozotrieme pripravené datľové pyré, na ktoré položíme kúsky pošírovanej tekvice, opražené tekvicové plátky, dužinu pomaranča, prilejeme tekvicovú polievku a ozdobíme tekvicovými jadierkami.




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu