Košovská pochúťka, ktorú Barbora Ďurovčíková varí manželovi

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 25. júna 2022     Dĺžka videa: 5 minút 17 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Muzikálová herečka Barbora Ďurovčíková, nám uvarila košovskú pochúťku, ktorú má veľmi rád jej manžel, choreograf Ján Ďurovčík.

Postup

  1. 1

    Na rozohriatom oleji opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso nakrájané na kocky a spolu s cibuľou osmažíme, aby sa mäso zatiahlo. Okoreníme čiernym korením, pridáme soľ, nálev z kyslých uhoriek a pohár čistej vody.

  2. 2

    Zmes varíme, počas varenia pridáme lyžicu horčice a mletú červenú papriku. Približne po 15-20 minútach pridáme nastrúhané kyslé uhorky a varíme domäkka. Nakoniec k mäsu pridáme na drobno nakrájané chilli papričky podľa chuti.

  3. 3

    Zemiakové placky: Nastrúhame očistené zemiaky, pridáme k nim červenú cibuľu nakrájanú na drobno a vajcia. Prisypeme 3-4 lyžice múky, pridáme pretlačený cesnak. Dochutíme čiernym korením, soľou, rascou, bylinkami, červenou paprikou a cesnakovým korením. Dobre premiešame. Zo zmesi na rozohriatom oleji upečieme placky z oboch strán.

  4. 4

    Hotové mäso podávame so zemiakovými plackami.




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu
Vymazať
Tým že tam dala cibuľu tak je to už všetko možné len nie košovská pochúťka.
Vymazať
@pavas , pozrela som si aj tvoj recept, ale táto "košovská" pochúťka má nielen viac názvov podľa regiónov, ale aj viac rôznych variácií, postupov....takže ťažko povedať, ktorá je tá pravá, originál. Treba vyskúšať viac receptov a vybrať si podľa chuti. Len tu na Vareche je ich niekoľko......a každá iná.
Vymazať
Zabudla som podotknúť, až video mi to pripomenulo, že mäso sa len opraží, opeká do mäkka a nie že sa varí, ešte k tomu v takom množstve tekutiny!....
Vymazať
@evanaaa (25.6.2022 18:32)

Recept mám od kuchárky ktorá tam robila pár rokov. Mäso sa opečie, podleje a dusí do mäkka.
Vymazať
v motorestoch sa to roky predavalo pod nazvim vazecka pochutka alebo prekvapenie sefkuchara
Vymazať
Moja poznámka ako Prievidžanky... mäsko sa krája na slížiky, nie na kocky. A cibuľa tie nie...
Vymazať
nakrájané na kocky je iné, než nakrájané inak. Nakrájané na väčšie kocky sa pečú/ dusia keď robím "falošného moravského vrabca "
Mne sa recept páči.