Malinový zákusok
Malinový zákusok

Svieži malinový zákusok s parížskou šľahačkou fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 26. februára 2020
Svieži malinový zákusok s parížskou šľahačkou (fotorecept)
Foto: ancicka
36
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180-200 °C

Suroviny

5 ks
7 kopcovitých PL
7 kopcovitých PL
1 bal.
Plnka:
500 ml
2 bal.
podľa chuti
2 bal.
1 bal.
Šľahačka:
2 bal. (Sabi)
Na ozdobu:
 (alebo čokoláda)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky oddelíme od žĺtkov. Bielky vyšľaháme do tuha, pridáme cukor a zašľaháme. Postupne zašľaháme aj žĺtky a nakoniec do cesta vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Upečieme (15 minút na 180-200 °C).

    Svieži malinový zákusok s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vody vsypeme šumienku a necháme ju vyšumieť.

    Svieži malinový zákusok s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ovocie necháme rozmraziť.

    Svieži malinový zákusok s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vyšumenej šumienky prisypeme vanilkový cukor a pridáme ešte cukor podľa chuti. Prisypeme pudingový prášok a uvaríme.

    Svieži malinový zákusok s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z upečenej piškóty odstraníme papier, na piškótu rozložíme ovocie a naň vylejeme uvarený puding. Rovnomerne rozotrieme a necháme stuhnuť.

    Svieži malinový zákusok s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyšľaháme parížsku šľahačku.

    Svieži malinový zákusok s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rozotrieme ju na stuhnutý puding a zákusok posypeme Grankom.

    Svieži malinový zákusok s parížskou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Ovocné, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Letné, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu