Good Fast Food (Dobré rýchle jedlo)

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 10. apríla 2019     Dĺžka videa: 5 minút 52 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Fast food je väčšinou nezdravý, ale speváčka Barbora Švidraňová urobí dobrý fast food :)

Vysokoproteínový a nízkosacharidový zdravý hamburger z mandľovej múky s kuracím mäsom, syrom, avokádovým dipom a zelerovými hranolkami.

Postup

  1. 1

    Zeler nakrájame na hranolky. Nemusíme odstrániť celú šupku, stačí odstrániť tie hrubé časti ako je vidieť vo videu. Hranolky dáme do misky a polejeme olivovým olejom. Rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie a posypeme grilovacím korením. Plech so zelerovými hranolkami dáme do rúry a pečieme na 200 °C po dobu približne 15 minút.

  2. 2

    V ďalšom kroku pripravíme falošné žemle. Vajíčka rozšľaháme vidličkou. Pridáme polievkovú lyžicu prášku do pečiva a mandľovú múku, ktorá je dobrá pre diétu, keďže neobsahuje žiadne sacharidy. Nakoniec pridáme postrúhaný parmezán a čedar. Vymiešame cesto a vytvarujeme z neho ploské žemličky (polovičky žemličiek). Dáme piecť na 200 °C po dobu približne 15-20 minút.

  3. 3

    Kuracie mäso nakrájame na malé plátky, posypeme grilovacím korením a opečieme na panvici. Potom na nej opečieme aj plátky anglickej slaniny.

  4. 4

    Do vnútra burgerov dáme namiesto majonézy avokádový dip. Ošúpané avokádo nakrájame a rozpučíme vidličkou. Pridáme nasekané mandle, soľ podľa chuti, polejeme troškou olivového oleja a pokvapkáme šťavou z limetky.

  5. 5

    Pripravíme malé vajíčkové placky. Vajcia rozmiešame spolu s postrúhaným parmezánom. Nalejeme na horúcu panvicu s formou na volské oká a placky opečieme z oboch strán.

  6. 6

    Poskladáme samotné burgery. Na polovičku falošnej žemle natrieme avokádový dip. Na to položíme kuracie mäso, vajíčkovo-syrovú placku, opraženú slaninu, rukolu a vrchnú polovičku falošnej žemle, ktorá je tiež potretá avokádovým dipom.

  7. 7

    Zdravý burger podávame so zelerovými hranolkami. Namiesto majonézy či kečupu, môžeme pridať kyslú smotanu. A ozdobíme paradajkami, avokádom a niečim zeleným napríklad rukolou alebo petržlenovou vňaťou.




Diskusia k videoreceptu

Komentáre k receptu