Avokádová nátierka

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 22. januára 2019     Dĺžka videa: 1 minúta 16 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Chutná, rýchla a hlavne zdravá nátierka. Začnite deň so zdravšími raňajkami.

Avokádo patrí k najzdravším potravinám, vraj by sme ho mali jesť každý deň, alebo aspoň občas. Toto je videorecept na chutnú nátierku z avokáda. Vyskúšajte. Tento recept bol inšpirovaný receptom od Varecháčky Beata123 a jej avokádovou nátierkou

Postup

  1. 1

    Z avokáda si lyžičkou vyberieme dužinu, cibuľku nakrájame nadrobno.

  2. 2

    Avokádo zmiešame spolu s taveným syrom (2-3 trojuholníčky), troškou olivového oleja, cibuľkou a pridáme pretlačený cesnak a dochutíme soľou, šťavou z citróna (aby avokádo nezčernalo) a korením. Výborne chutí s paradajkou :) Dobrú chuť!




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu
Vymazať
podľa mňa má @Mirop pravdu - avokádo je plné zdravého tuku a ja doň nikdy žiadny iný nepridávam. tavené syry nejeme, nekupujeme - ale to je každého voľba. len je fakt, že przniť taveným syrom avokádo je hriech. keď už by som potrebovala zvýšiť množstvo, aby bolo nátierky dosť, pridala by som dobre rozmixovanú inú zeleninu, napríklad mrkvu. inak len avokádo, cesnak, citrónová alebo limetková šťava a štipka soli.
Vymazať
Ja Ti dávam plný počet. Zvláštne: mám 32 a ešte donedávna bolo OK robiť pomazánky za pomoci och-tak-zatracovaného-taveňáku. Dodnes robím rybaciu, vajíčkovú či tvarohovú s kockou t.s. - a div sa,svete...žijem. Pichnem do osieho hniezda (ale to ja rada), no dnes sa to s tým korektným varením preháňa i vďaka rôznym TV shows, snažíme sa dohnať nedohnateľné a každý sa cíti byť minimálne Gordonom Ramsayom. Rob, ako Ti chutí. Ja som nedávno tú avokádovku obšťastnila i dvomi vajíčkami, Lättou (obdoba našej Ramy) a DVAKRÁT KOCKOU TAVENÉHO SYRA. Bola výborná.
Vymazať
@Beata123 Avokádo je pre mňa tak trochu trpko-chutná spomienka na prvú lásku. Naučila som sa ho jesť natreté na čerstvej, ešte mierne teplej hrianke: roztlačené, posolené, poprášené čerstvým mletým korením a s kvapkou citrónovej šťavy. Je to výborné, no i spomienky treba dávkovať s mierou.
1x bubaya
Vymazať
Tiez robievam ale bez syra, len korenie, sol, trocha citronovej stavy, trosicku cibule, mala rajcina, vymixujem uplne do hladka. Skus si niekedy spravit na sladko, len med, 2kl kakaa, taktiez vymixovat do hladka, pri servirovani mozes pridat nejake ovocie a posypat podrvenymi orechmi. raz skusis a budes musiet znova robit :D
Vymazať
Taveňák tiež nemám rada, nie preto, že sú tam taviace soli, ale mi to jednoducho nechutí. A videla som tavený syr, kde je podiel syra 45%, to musí byť gurmánske nebo. Ak potrebujem, aby bolo viac nátierky, dávam smotanový Frischkäse z Kauflandu. Kto nemá kaufl., môže byť aj lučina, Philadelphia, Buko...ale doporučujem len smotanový, tie náhradky našľahané dusíkom stoja za ....nič. Ináč recept jby sa mal volať Syrová nátierka s avokádom, podľa pomeru surovín.
Vymazať
Avokado ma samo o sebe vela tukov ( zdravych) preto je uplne zbytocne tam nejaky olej este pridavat.
Vymazať
... avokado, vraj maslo chudobnych v juznej amerike..... pre mna najlepsi dezert - vydlabem a zjem ..... a nedam nikomu.... bozska chut