Recepty, kde je sviečkovica
Tatársky biftek
Vynikajúce, aj keď pre niekoho nie veľmi lákavé jedlo - najmä ak má negatívny postoj ku...
Tokáň zo sviečkovice Gundel
Sviečkovicu nakrájame na tenké kúsky (okolo 0, 5 cm), osolíme a odložíme do chladničky. Husaciu...
Tournedos s holandskou omáčkou
Ochutnáte a neodoláte! Ja a môj ocino sme rovnakí v tom, že obaja milujeme sviečkovú, ...
Lady Steak na grilovanom ananáse s malinami
Očistenú a osušenú sviečkovú nakrájame na asi 200-gramové steaky, ktoré budeme pripravovať buď na vonkajšom...
Sviatočná sviečkovica s orieškami
Tento recept som našla v starých babičkiných receptoch, vyskúšala som ho a odvtedy ho robievam pravidelne...
Pappardelle s hovädzím mäsom a rajčiakmi
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...
Carne Tartar de Mexicano
Mäso pomelieme, ostatné ingrediencie najemno posekáme a zmiešame.
El Gaucho steak
Silno korenený steak grilujeme cca 4 minúty z každej strany, nakrájame.
Steak s fazuľovým županom a nivou
Hovädzí steak opečieme na prírodno. Fazuľové struky trochu prevaríme, asi 25 kusov obalíme v oravskej...
Plnená hovädzia sviečkovica
Umytú bravčovú panenku
pozdĺžne narežeme,
zľahka naklepeme
na plat s hrúbkou 1 cm.
Osolíme, okoreníme a posypeme
bohatou vrstvou
nakrájanou...
Maďarská sviečková na smotane
Koreňovú zeleninu nakrájame na drobno. Spolu so všetkými koreninami, soľou, octom a vodou ju...
Strážnický divoký hovädzí šíp
Mäso nakrájame na plátky,
osolíme, okoreníme a striedavo
s kolieskami klobásy
napichujeme na ihlice.
Steak s pikantnou hubovo–zeleninovou omáčkou
Cesnak očistíme a pretlačíme.
Dáme ho do 1, 2 l vody
a necháme zovrieť. Osolíme,
okoreníme a...
Grilovaná sviečkovica so slaninou
Sviečkovicu nakrájame na plátky, naložíme najmenej na 3 hodiny do oleja ochuteného korením, soľou a...
Tálska ihla s tromi druhmi mäsa
Umytú, osušenú a naporciovanú
krkovičku
vložíme do marinády
z oleja, korenia, červenej
papriky, cesnaku a cibule.
Panenková roláda
Mäso po dĺžke rozkrojíme
a jemne rozklepeme na čo
najväčší plát. Posolíme ho
a okoreníme.
Tatársky biftek
Vynikajúce, aj keď pre niekoho nie veľmi lákavé jedlo - najmä ak má negatívny postoj ku...
Tokáň zo sviečkovice Gundel
Sviečkovicu nakrájame na tenké kúsky (okolo 0, 5 cm), osolíme a odložíme do chladničky. Husaciu...
Tournedos s holandskou omáčkou
Ochutnáte a neodoláte! Ja a môj ocino sme rovnakí v tom, že obaja milujeme sviečkovú, ...
Lady Steak na grilovanom ananáse s malinami
Očistenú a osušenú sviečkovú nakrájame na asi 200-gramové steaky, ktoré budeme pripravovať buď na vonkajšom...
Sviatočná sviečkovica s orieškami
Tento recept som našla v starých babičkiných receptoch, vyskúšala som ho a odvtedy ho robievam pravidelne...
Pappardelle s hovädzím mäsom a rajčiakmi
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...
Carne Tartar de Mexicano
Mäso pomelieme, ostatné ingrediencie najemno posekáme a zmiešame.
El Gaucho steak
Silno korenený steak grilujeme cca 4 minúty z každej strany, nakrájame.
Steak s fazuľovým županom a nivou
Hovädzí steak opečieme na prírodno. Fazuľové struky trochu prevaríme, asi 25 kusov obalíme v oravskej...
Plnená hovädzia sviečkovica
Umytú bravčovú panenku pozdĺžne narežeme, zľahka naklepeme na plat s hrúbkou 1 cm. Osolíme, okoreníme a posypeme bohatou vrstvou nakrájanou...
Maďarská sviečková na smotane
Koreňovú zeleninu nakrájame na drobno. Spolu so všetkými koreninami, soľou, octom a vodou ju...
Strážnický divoký hovädzí šíp
Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a striedavo s kolieskami klobásy napichujeme na ihlice.
Steak s pikantnou hubovo–zeleninovou omáčkou
Cesnak očistíme a pretlačíme. Dáme ho do 1, 2 l vody a necháme zovrieť. Osolíme, okoreníme a...
Grilovaná sviečkovica so slaninou
Sviečkovicu nakrájame na plátky, naložíme najmenej na 3 hodiny do oleja ochuteného korením, soľou a...
Tálska ihla s tromi druhmi mäsa
Umytú, osušenú a naporciovanú krkovičku vložíme do marinády z oleja, korenia, červenej papriky, cesnaku a cibule.
Panenková roláda
Mäso po dĺžke rozkrojíme a jemne rozklepeme na čo najväčší plát. Posolíme ho a okoreníme.