Recepty, kde je olej
Jablkové záviny
Urobíme si kvások. Do cca 200 ml vlažného mlieka rozmrvíme droždie, pridáme lyžičku cukru a...
Gaštanová roláda
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. K bielkom pridáme 6 PL práškového cukru a do tuha...
Kocky s gaštanovým pyré
Jemný korpus, výborná plnka, zákusok, ktorý poteší každú generáciu.
Odporúčam upiecť.
Pečené zemiakové mini „drob-muffiny“ s bryndzou
Toto jedlo som pripravila ako taký malý experiment - chcela som tradičnú chuť, ale modernejšie podanie....
Karfiolové placky
Karfiol očistený od listov varíme celý vo vode 10 - 12 minút, scedíme. Vychladnutý karfiol...
Hovädzia gulášová polievka
Mäso pokrájame na kocky, mrkvu na kolieska, paradajky a papriku na pásiky a cibuľu nadrobno....
Jablkovo-hruškový koláčik s mrveničkou
Voňavý koláč plný šťavnatých jabĺk a
hrušiek, s chrumkavou mrveničkou
navrchu....
Batatové tousty
Na prvý pohľad zvláštnosť, ale veľmi chutná a rýchla. A keďže sú tam bataty, ...
Kapusta s pečenou krkovičkou a klobásovým crumble
Tradičná chuť slovenskej kapusty v modernej, elegantnej podobe!...
Zapečený karfiol so zemiakmi, filé na masle, domáca tatárska omáčka
Chutný obed. Množstvo surovín závisí od vašej chuti a počtu stravníkov...
Citrónovo-bylinkové rybie filé na zemiakovom pyré s chrumkavými chipsami
Moderné a ľahké jedlo...
Bezlepkový kváskový chlieb s ľanom – vláčny, voňavý a domáci
Bezlepkový domáci chlieb z kvásku? S týmto receptom to zvládne každý...
Vynikajúce krémové zapečené gnocchi
Mäso nakrájame, osolíme, okoreníme a na troche oleja orestujeme. Odložíme bokom.
Jesenný zemiakový šalát s hroznom a orechmi
Obľúbený šmykľavý šalát je vynikajúci aj s pridaním hrozna a syra....
Cuketový tataráčik
Po letných a jesenných túlačkách kade-tade a makrónkovom maratóne, sa pomaly vraciam do kuchyne....
Gratinované zemiaky s cibuľou
Na úžasnú lahôdku voňajúcu Francúzskom vám postačí niekoľko bežne dostupných surovín. Smotana s cibuľou urobia zázraky....
Kuracie v paradajkovo-bazalkovej omáčke
Hydinové mäso je vo väčšine prípadov rýchlo hotové a nezaberie veľa času na prípravu, najmä ak...
Čokoládové brownie s vlašskými orechmi a jemnou polevou
Husté a vláčne brownie s intenzívnou čokoládovou chuťou, kúskami chrumkavých vlašských orechov a jemnou
polevou....
Morčacie mäso so slaninou a syrovou omáčkou
Kombinácia morčacieho mäsa, slaninky a ľahkej syrovej omáčky garantuje, že na obed alebo večeru bude...
Pikantný pivný bôčik na cibuľovo-cesnakovom základe
Šťavnatý bravčový prerastený bôčik sa najskôr zatiahne na panvici s chilli pastou...
Zapekané bezlepkové palacinky s tvarohovo-jahodovou plnkou
Palacinky milujú hlavne deti, ale aj my dospelí si na nich radi pochutnáme....
Chrumkavé fazuľové karí fašírky
Kombinácia mungo a azuki fazule vytvára výživný základ, ktorý je
ochutený aromatickým korením ako karí, ...

Jablkové záviny
Urobíme si kvások. Do cca 200 ml vlažného mlieka rozmrvíme droždie, pridáme lyžičku cukru a...
Gaštanová roláda
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. K bielkom pridáme 6 PL práškového cukru a do tuha...

Kocky s gaštanovým pyré
Jemný korpus, výborná plnka, zákusok, ktorý poteší každú generáciu. Odporúčam upiecť.

Pečené zemiakové mini „drob-muffiny“ s bryndzou
Toto jedlo som pripravila ako taký malý experiment - chcela som tradičnú chuť, ale modernejšie podanie....

Karfiolové placky
Karfiol očistený od listov varíme celý vo vode 10 - 12 minút, scedíme. Vychladnutý karfiol...

Hovädzia gulášová polievka
Mäso pokrájame na kocky, mrkvu na kolieska, paradajky a papriku na pásiky a cibuľu nadrobno....

Jablkovo-hruškový koláčik s mrveničkou
Voňavý koláč plný šťavnatých jabĺk a hrušiek, s chrumkavou mrveničkou navrchu....

Batatové tousty
Na prvý pohľad zvláštnosť, ale veľmi chutná a rýchla. A keďže sú tam bataty, ...

Kapusta s pečenou krkovičkou a klobásovým crumble
Tradičná chuť slovenskej kapusty v modernej, elegantnej podobe!...

Zapečený karfiol so zemiakmi, filé na masle, domáca tatárska omáčka
Chutný obed. Množstvo surovín závisí od vašej chuti a počtu stravníkov...

Citrónovo-bylinkové rybie filé na zemiakovom pyré s chrumkavými chipsami
Moderné a ľahké jedlo...
Bezlepkový kváskový chlieb s ľanom – vláčny, voňavý a domáci
Bezlepkový domáci chlieb z kvásku? S týmto receptom to zvládne každý...

Vynikajúce krémové zapečené gnocchi
Mäso nakrájame, osolíme, okoreníme a na troche oleja orestujeme. Odložíme bokom.
Jesenný zemiakový šalát s hroznom a orechmi
Obľúbený šmykľavý šalát je vynikajúci aj s pridaním hrozna a syra....

Cuketový tataráčik
Po letných a jesenných túlačkách kade-tade a makrónkovom maratóne, sa pomaly vraciam do kuchyne....

Gratinované zemiaky s cibuľou
Na úžasnú lahôdku voňajúcu Francúzskom vám postačí niekoľko bežne dostupných surovín. Smotana s cibuľou urobia zázraky....

Kuracie v paradajkovo-bazalkovej omáčke
Hydinové mäso je vo väčšine prípadov rýchlo hotové a nezaberie veľa času na prípravu, najmä ak...

Čokoládové brownie s vlašskými orechmi a jemnou polevou
Husté a vláčne brownie s intenzívnou čokoládovou chuťou, kúskami chrumkavých vlašských orechov a jemnou polevou....
Morčacie mäso so slaninou a syrovou omáčkou
Kombinácia morčacieho mäsa, slaninky a ľahkej syrovej omáčky garantuje, že na obed alebo večeru bude...

Pikantný pivný bôčik na cibuľovo-cesnakovom základe
Šťavnatý bravčový prerastený bôčik sa najskôr zatiahne na panvici s chilli pastou...

Zapekané bezlepkové palacinky s tvarohovo-jahodovou plnkou
Palacinky milujú hlavne deti, ale aj my dospelí si na nich radi pochutnáme....

Chrumkavé fazuľové karí fašírky
Kombinácia mungo a azuki fazule vytvára výživný základ, ktorý je ochutený aromatickým korením ako karí, ...
Suroviny
Mäso
Zelenina+ strukoviny
Ovocie
Mliečne +syry
Cestoviny +prílohy
Ryby
Huby
Orechy+ semienka
Bylinky+ koreniny
Sladkosti+ pochutiny
Tekutiny
Oleje