Recepty, kde je múka hladká (alebo 10-12 PL)
Apolenkin cesnekáč so slaninkou
Moja maminka Apolenka zo
Slávnického Podhoria nám vždy urobí
radosť so svojim "cesnekáčom"...
Rožky ako z pekárne
Pripravíme kvások:
V miske zmiešame vlažnú vodu (180 ml), mlieko (120 ml), sušené droždie (7 g)...
Bravčové rezne s plesňovým syrom, luxusná chrumkavá klasika
Neuveriteľne šťavnaté, vo vnútri ukrývajú krémový roztekajúci sa syr a zvonku majú dokonalý chrumkavý obal....
Dvojfarebné pudingové keksíky
Skvelé suroviny ako sú BB puding a Zlatý klas sa výborne hodia nielen na prípravu pudingu a...
Palacinky s miešanými vajíčkami a fazuľou
Palacinka naslano naplnená miešanými vajíčkami je výborná. Baklažány do tejto náplne prinášajú intenzívnu chuť a fazuľa...
Jablkový mrežovník s chrumkavým maslovým cestom
Tradičný jablkový koláč na plech s maslovým cestom a voňavou šťavnatou jablkovou plnkou, doplnený chrumkavou mriežkou....
Makrela v šalviovej omáčke
Ryby sú nenahraditeľné a nevyrovná sa im žiadne iné mäso....
Pudingový koláč s perníkovou posýpkou, sladká vôňa domova v každom kúsku
Tento koláč spája to najlepšie z klasických domácich receptov....
Vianočné pečivo - podkovičky
Z uvedených surovín vypracujeme cesto. Ja miesim v robote na dvojku rýchlosť.
Zemiakovo-tvarohový zapekanec so štipkou cesnaku
Tento zapekanec je ľahký, no sýty pokrm....
Mäsové mešce
Tento recept mi prišiel pred rokmi zaujímavý tým, že je to "niečo iné"....
Slané krekry z pár surovín, ktoré zvládne upiecť aj začiatočník
Ak milujete slané chrumkanie, toto jednoduché syrové drobné pečivo si vás získa po prvom súste....
Slivkový koláč s mrveničkou
Tento koláč je klasika, ktorá nesklame. Nie je to žiadna „rýchlovka“, ale po upečení...
Plnené pečené zemiaky s bryndzovou omáčkou a bôčikom
Sýte, tradičné jedlo, ktoré zasýti.
Perník s jahodovou polevou
Rúru rozohrejeme na 180 ºC a hlbší plech (25x35 cm) vystelieme papierom na pečenie.
Čokoládové cupcakes
Kávu zalejeme horúcou vodou a necháme mierne vychladnúť. Maslo vyšľaháme s trstinovým cukrom a soľou do...
Škoricovo-orechové slimáčiky s jahodovým prekvapením
Tieto slimáčiky sú mäkké, voňavé a chutné. Hodí sa ich pripraviť cez víkend, keď...
Tradičný francúzsky jablkový koláč
Výborný koláč jemnej maslovej chuti
plný šťavnatých jabĺk.
Orechovo-čokoládový pletenec
Cesto: Vo veľkej mise zmiešame múky, soľ a cukor. Pridáme maslo izbovej teploty, droždie,...
Šúľance s mletým mäsom a ružičkovým kelom
Vydržte tú vôňu pečených zemiakov, nezjedzte ich a použite ich na prípravu týchto šúľancov....

Apolenkin cesnekáč so slaninkou
Moja maminka Apolenka zo Slávnického Podhoria nám vždy urobí radosť so svojim "cesnekáčom"...

Rožky ako z pekárne
Pripravíme kvások: V miske zmiešame vlažnú vodu (180 ml), mlieko (120 ml), sušené droždie (7 g)...
Bravčové rezne s plesňovým syrom, luxusná chrumkavá klasika
Neuveriteľne šťavnaté, vo vnútri ukrývajú krémový roztekajúci sa syr a zvonku majú dokonalý chrumkavý obal....
Dvojfarebné pudingové keksíky
Skvelé suroviny ako sú BB puding a Zlatý klas sa výborne hodia nielen na prípravu pudingu a...

Palacinky s miešanými vajíčkami a fazuľou
Palacinka naslano naplnená miešanými vajíčkami je výborná. Baklažány do tejto náplne prinášajú intenzívnu chuť a fazuľa...

Jablkový mrežovník s chrumkavým maslovým cestom
Tradičný jablkový koláč na plech s maslovým cestom a voňavou šťavnatou jablkovou plnkou, doplnený chrumkavou mriežkou....

Makrela v šalviovej omáčke
Ryby sú nenahraditeľné a nevyrovná sa im žiadne iné mäso....
Pudingový koláč s perníkovou posýpkou, sladká vôňa domova v každom kúsku
Tento koláč spája to najlepšie z klasických domácich receptov....

Vianočné pečivo - podkovičky
Z uvedených surovín vypracujeme cesto. Ja miesim v robote na dvojku rýchlosť.

Zemiakovo-tvarohový zapekanec so štipkou cesnaku
Tento zapekanec je ľahký, no sýty pokrm....

Mäsové mešce
Tento recept mi prišiel pred rokmi zaujímavý tým, že je to "niečo iné"....
Slané krekry z pár surovín, ktoré zvládne upiecť aj začiatočník
Ak milujete slané chrumkanie, toto jednoduché syrové drobné pečivo si vás získa po prvom súste....

Slivkový koláč s mrveničkou
Tento koláč je klasika, ktorá nesklame. Nie je to žiadna „rýchlovka“, ale po upečení...

Plnené pečené zemiaky s bryndzovou omáčkou a bôčikom
Sýte, tradičné jedlo, ktoré zasýti.

Perník s jahodovou polevou
Rúru rozohrejeme na 180 ºC a hlbší plech (25x35 cm) vystelieme papierom na pečenie.

Čokoládové cupcakes
Kávu zalejeme horúcou vodou a necháme mierne vychladnúť. Maslo vyšľaháme s trstinovým cukrom a soľou do...

Škoricovo-orechové slimáčiky s jahodovým prekvapením
Tieto slimáčiky sú mäkké, voňavé a chutné. Hodí sa ich pripraviť cez víkend, keď...

Tradičný francúzsky jablkový koláč
Výborný koláč jemnej maslovej chuti plný šťavnatých jabĺk.

Orechovo-čokoládový pletenec
Cesto: Vo veľkej mise zmiešame múky, soľ a cukor. Pridáme maslo izbovej teploty, droždie,...

Šúľance s mletým mäsom a ružičkovým kelom
Vydržte tú vôňu pečených zemiakov, nezjedzte ich a použite ich na prípravu týchto šúľancov....
Suroviny
Mäso
Zelenina+ strukoviny
Ovocie
Mliečne +syry
Cestoviny +prílohy
Ryby
Huby
Orechy+ semienka
Bylinky+ koreniny
Sladkosti+ pochutiny
Tekutiny
Oleje