Recepty, kde je chlieb
Nátierka z pečenej tekvice Hokkaido
Pečenú tekvicu Hokkiado odporúčam tiež ako prílohu k pečenému mäsu alebo len tak s chlebíkom.
Úsporná pizza z tvrdého chleba
Fajnovú pizzu môžete zo starého chleba urobiť aj doma. Taliani by neuverili, že aj táto...
Paradajkovy salat s cibulou a balkanskym syrom
Milujem cerstve salaty a pravidelne si ich pripravujem pocas celeho roka... tento je vhodny ako lahka vecera......
Bundáš chlebík alá Dodi
Je to recept, ktorý som sám vymyslel a je dosť dobrý, robím ho už roky,...
Chorvátska pórová polievka s krupicou
Umytý pór nakrájame na
kolieska. Krupicu opečieme
na masle, pridáme k nej pór,
osmažíme a zalejeme 150...
Bravčová panenka s chrumkavým chlebíkom a parenou zeleninou
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
Karfiol s hubami
Na masle speníme posekanú cibuľu, pridáme očistené a pokrájané huby a rascu, posolíme a dusíme...
Zelerová hrianka
Chlieb zľahka z jednej strany opečieme, potrieme maslom, vložíme naň dobre odkvapkaný plátok zeleru, ...
Srnčí guláš
Slaninu a ošúpanú cibuľu
nakrájame na menšie kocky,
cesnak ošúpeme a prelisujeme,
chlieb nastrúhame
a párky pokrájame na
kolieska...
Pivný guláš
Mäso si pokrájame na kocky
a opražíme ho na rozpálenej
masti. Potom ho osolíme,
pridáme cibuľu pokrájanú
nadrobno a...
Špargľa s mozzarellou a parmskou šunkou
Špargľu uvaríme v osolenej
vode tak, aby špargľa
bola mäkká, ale aby
nestratila farbu.
Syrové toasty s paradajkami a šunkou
Plátky toastového chleba
natrieme maslom, položíme
na ne plátok šunky, niekoľko
koliesok paradajky
a nakoniec plátok syra.
Krabie hrianky
Krabie mäso nakrájame
na malé kocky, pridáme
brandy, majonézu, kečup,
biely jogurt a tiež citrónovú
šťavu, ...
Francúzska pečeňová pochúťka
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na masti, pridáme rozotrenú pečeň (teľaciu, alebo bravčovú) a nakrájané šampiňóny....
Polievka Bouillabaisse
Homára alebo langustu a kraby vyberieme z ulít. Očistené a vykostené ryby nakrájame na 8 cm...
Zapekané filé
Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba,...
Krevetová polievka
Zmrazené krevety rozmrazíme a odstránime z nich pancier. Zmiešame mlieko, smotanu, soľ a varíme...

Nátierka z pečenej tekvice Hokkaido
Pečenú tekvicu Hokkiado odporúčam tiež ako prílohu k pečenému mäsu alebo len tak s chlebíkom.

Úsporná pizza z tvrdého chleba
Fajnovú pizzu môžete zo starého chleba urobiť aj doma. Taliani by neuverili, že aj táto...

Paradajkovy salat s cibulou a balkanskym syrom
Milujem cerstve salaty a pravidelne si ich pripravujem pocas celeho roka... tento je vhodny ako lahka vecera......

Bundáš chlebík alá Dodi
Je to recept, ktorý som sám vymyslel a je dosť dobrý, robím ho už roky,...

Chorvátska pórová polievka s krupicou
Umytý pór nakrájame na kolieska. Krupicu opečieme na masle, pridáme k nej pór, osmažíme a zalejeme 150...

Bravčová panenka s chrumkavým chlebíkom a parenou zeleninou
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Karfiol s hubami
Na masle speníme posekanú cibuľu, pridáme očistené a pokrájané huby a rascu, posolíme a dusíme...

Zelerová hrianka
Chlieb zľahka z jednej strany opečieme, potrieme maslom, vložíme naň dobre odkvapkaný plátok zeleru, ...

Srnčí guláš
Slaninu a ošúpanú cibuľu nakrájame na menšie kocky, cesnak ošúpeme a prelisujeme, chlieb nastrúhame a párky pokrájame na kolieska...

Pivný guláš
Mäso si pokrájame na kocky a opražíme ho na rozpálenej masti. Potom ho osolíme, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a...

Špargľa s mozzarellou a parmskou šunkou
Špargľu uvaríme v osolenej vode tak, aby špargľa bola mäkká, ale aby nestratila farbu.

Syrové toasty s paradajkami a šunkou
Plátky toastového chleba natrieme maslom, položíme na ne plátok šunky, niekoľko koliesok paradajky a nakoniec plátok syra.

Krabie hrianky
Krabie mäso nakrájame na malé kocky, pridáme brandy, majonézu, kečup, biely jogurt a tiež citrónovú šťavu, ...

Francúzska pečeňová pochúťka
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na masti, pridáme rozotrenú pečeň (teľaciu, alebo bravčovú) a nakrájané šampiňóny....

Polievka Bouillabaisse
Homára alebo langustu a kraby vyberieme z ulít. Očistené a vykostené ryby nakrájame na 8 cm...

Zapekané filé
Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba,...

Krevetová polievka
Zmrazené krevety rozmrazíme a odstránime z nich pancier. Zmiešame mlieko, smotanu, soľ a varíme...