Tartar z husacej pečene s cibuľovými krúžkami

Zoltán Salgó
šéfkuchár Hotela Kamila v Čiernej Vode, 21. októbra 2009
Tartar z husacej pečene s cibuľovými krúžkami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
1 ks
100 g
200 g
8 ks




Postup

  1. 1

    Umytú pečeň opečieme vcelku do hneda a necháme vychladnúť. Cibuľu nakrájame na kolieska, obalíme v múke a vypražíme v horúcom oleji do chrumkava.

  2. 2

    Vychladnutú pečeň pokrájame na tenké plátky. Pri servírovaní na hlávkový šalát uložíme plátky pečene spolu s cibuľkou.

  3. 3

    Podávame s opečeným toastom.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
dry
dry
Prečo sa to volá tartar? A čo je to tartar? Ďakujem za vysvetlenie.
evanaaa
No, jasné,že by som si dala, nech sa to volá, ako chce, ani ja presne neviem, čo je tartar, ale je to pochúťka, pre niekoho málo dostupná.
tonicka53
nuž, tak mne doma by nedovolili takto "pokaziť" husaciu pečienočku :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia