Recepty, kde je bujón
Kapustové závitky
Z kapusty vyrežeme hlúb
a hlávku necháme variť
5 – 6 minút v osolenej vode.
8 listov oddelíme, ...
Cestoviny s cuketovou omáčkou
Na masle opražíme nadrobno
nakrájanú cibuľu, pridáme
očistenú a na plátky pokrájanú
cuketu a šampiňóny. Necháme ich chvíľu...
Fettuccine ai funghi
Cestoviny uvaríme vo vriacej
osolenej vode. Varíme
asi dve až tri minúty.
Scedíme a necháme
odkvapkať.
Sviečková na smotane
Oravskú slaninu pokrájame
a dáme opražiť na troške
oleja, pridáme na drobno
pokrájané cibule a počkáme,
kým zmäknú.
Držková polievka
Preprané držky, kosti
a paprčky zalejeme studenou
vodou, pridáme jednu
cibuľu, soľ a necháme variť
minimálne 2 hodiny....
Syrová polievka
Bujón rozpustíme vo vode, pridáme nakrájaný syr s bielou plesňou, cesnakový syr a nakrájanú cibuľu....
Kuracie mäso s arašidmi a zeleninou
Arašidy nasucho opečieme
(pražené a solené neopekáme),
polovicu z nich rozdrvíme
valčekom. Bujón
s 250 ml vody krátko povaríme
spolu...
Kuracie stehná na zelenine s jarnou cibuľkou
Stehná umyjeme a posypeme
grilovacím korením, na panvici
ich na oleji opečieme,
potom stehná vyberieme,
prebytočný olej zlejeme,...
Domáci králik na smotane s brusnicami
Králika rozdelíme na porcie,
aby sa vmestil do hrnca.
Cibuľu a slaninu nadrobno nakrájame. Slaninu dáme
smažiť...
Gazdovský pekáč
Na pekáč dáme krkovičku,
na ňu plátky slaniny
a plátky papriky. Podlejeme
vodou a do nej rozdrvíme
bujón...
Špargľa s vajcami na francúzsky spôsob
Žĺtky a bielky natvrdo uvarených vajec osobitne nadrobno nakrájame.
Pečené rybie filety so zemiakmi
Zemiaky aj rajčiny nakrájame na krúžky, polovicu zemiakov si dáme na dno pekáča, ochutíme soľou,...
Šampiňónová kyslomliečna polievka
Šampiňóny nakrájame na plátky a spolu s očistenými a nakrájanými zemiakmi, bobkovým listom a soľou dáme...
Kapustové závitky
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v osolenej vode. 8 listov oddelíme, ...
Cestoviny s cuketovou omáčkou
Na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistenú a na plátky pokrájanú cuketu a šampiňóny. Necháme ich chvíľu...
Fettuccine ai funghi
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode. Varíme asi dve až tri minúty. Scedíme a necháme odkvapkať.
Sviečková na smotane
Oravskú slaninu pokrájame a dáme opražiť na troške oleja, pridáme na drobno pokrájané cibule a počkáme, kým zmäknú.
Držková polievka
Preprané držky, kosti a paprčky zalejeme studenou vodou, pridáme jednu cibuľu, soľ a necháme variť minimálne 2 hodiny....
Syrová polievka
Bujón rozpustíme vo vode, pridáme nakrájaný syr s bielou plesňou, cesnakový syr a nakrájanú cibuľu....
Kuracie mäso s arašidmi a zeleninou
Arašidy nasucho opečieme (pražené a solené neopekáme), polovicu z nich rozdrvíme valčekom. Bujón s 250 ml vody krátko povaríme spolu...
Kuracie stehná na zelenine s jarnou cibuľkou
Stehná umyjeme a posypeme grilovacím korením, na panvici ich na oleji opečieme, potom stehná vyberieme, prebytočný olej zlejeme,...
Domáci králik na smotane s brusnicami
Králika rozdelíme na porcie, aby sa vmestil do hrnca. Cibuľu a slaninu nadrobno nakrájame. Slaninu dáme smažiť...
Gazdovský pekáč
Na pekáč dáme krkovičku, na ňu plátky slaniny a plátky papriky. Podlejeme vodou a do nej rozdrvíme bujón...
Špargľa s vajcami na francúzsky spôsob
Žĺtky a bielky natvrdo uvarených vajec osobitne nadrobno nakrájame.
Pečené rybie filety so zemiakmi
Zemiaky aj rajčiny nakrájame na krúžky, polovicu zemiakov si dáme na dno pekáča, ochutíme soľou,...
Šampiňónová kyslomliečna polievka
Šampiňóny nakrájame na plátky a spolu s očistenými a nakrájanými zemiakmi, bobkovým listom a soľou dáme...