Hrachová kaša
Hrachová kaša

Hrachová kaša

alica7 - fotkaalica7, 8. októbra 2025
Hrachová kaša
Foto: alica7

Jednoduchá a chutná kaša na obed alebo na večeru.

3 - 4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g sušený žltý
40 g
4 ks
2 ks stredná
6 g
1 l



Postup

  1. 1

    Na oleji osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme vodu, hrach, bobkový list a soľ. Varíme do mäkka asi 30 minút. Odstavíme z ohňa. Bobkový list vyberieme, kašu rozmixujeme tyčovým mixérom.

  2. 2

    Ak je kaša hustá pridáme vodu, ak je riedka pridáme múku: Kašu vrátime na oheň a za stáleho miešanie pridáme vodu alebo múku rozmiešame v troche vody a zahustíme podľa potreby a povaríme.

  3. 3

    Podávame s údeninou alebo vareným vajcom a s chlebom.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
plk
plk
Mnam...
Ale iba otazka - vsade sa pise (a aj ja som tak doteraz robil)... Netreba ten hrach namocit a vymenit zoparkrat vodu aspon den pred varenim?
1x sashan
alica7
@plk (10.10.2025 08:59)

Čo sa týka Jhrachu ja ho nenamáčala, kto chce si ho môže namočiť, ale ja v tom ale rozdel nevidím.