Jednoduchá a chutná kaša na obed alebo na večeru.
3 - 4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme vodu, hrach, bobkový list a soľ. Varíme do mäkka asi 30 minút. Odstavíme z ohňa. Bobkový list vyberieme, kašu rozmixujeme tyčovým mixérom.
- 2
Ak je kaša hustá pridáme vodu, ak je riedka pridáme múku: Kašu vrátime na oheň a za stáleho miešanie pridáme vodu alebo múku rozmiešame v troche vody a zahustíme podľa potreby a povaríme.
- 3
Podávame s údeninou alebo vareným vajcom a s chlebom.
Tiež hrachová kaša:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu