Hrachová kaša
Hrachová kaša

Hrachová kaša

alica7 - fotkaalica7, včera 19:24
Hrachová kaša
Foto: alica7

Jednoduchá a chutná kaša na obed alebo na večeru.

3 - 4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g sušený žltý
40 g
4 ks
2 ks stredná
6 g
1 l



Postup

  1. 1

    Na oleji osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme vodu, hrach, bobkový list a soľ. Varíme do mäkka asi 30 minút. Odstavíme z ohňa. Bobkový list vyberieme, kašu rozmixujeme tyčovým mixérom.

  2. 2

    Ak je kaša hustá pridáme vodu, ak je riedka pridáme múku: Kašu vrátime na oheň a za stáleho miešanie pridáme vodu alebo múku rozmiešame v troche vody a zahustíme podľa potreby a povaríme.

  3. 3

    Podávame s údeninou alebo vareným vajcom a s chlebom.

Diskusia k receptu