Hrach

Žltý hrach s kurkumovou ryžou

Autor receptu: blissofplants

Na záver som pridala na tanier aj jadierka z granátového jablka, asi zvláštna kombinácia ale vrelo odporúčam.

Suroviny

Postup

  1. Na oleji si opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak s koreninami a minútku ešte popražíme.
  2. Pridáme prepláchnutý vopred namočený hrach s nakrájaným sladkým zemiakom, zalejeme vodou (tak akurát, nie moc veľa, aby z toho nevznikla polievka:) a varíme 15 minút.
  3. Pridáme passatu, šťavu z limetky, dobre ochutíme a varíme kým hrach nezmäkne.
  4. Na záver ešte primiešame listy zo špenátu a povaríme minútku. Podávame s kurkumovou ryžou, ktorú si uvaríme ako zvyčajne, len okrem soli pridáme aj kurkumu a čierne korenie.