Zemiakový paprikáš
Zemiakový paprikáš

Zemiakový paprikáš s köfte guľkami (Patatesli sulu Köfte) videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 3. februára 2023

Jednoduché jedlo výbornej chuti z Tureckej kuchyne. Je rýchlo hotové a z mála surovín. My doma máme toto jedlo veľmi radi. Podáva sa Zobraziť celý popisJednoduché jedlo výbornej chuti z Tureckej kuchyne. Je rýchlo hotové a z mála surovín. My doma máme toto jedlo veľmi radi. Podáva sa s chlebom a veľmi dobre sa k nemu hodí aj cibuľa.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/?m=1

Zemiakový paprikáš s köfte guľkami (Patatesli sulu Köfte) (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Na köfte:
500 g mleté
1 ks
1  zväzok
1 ks
1 KL
1/2 KL
podľa chuti
trocha
Okrem toho:
7-8 ks
1 ks
2 PL
2 PL (salça)
podľa chuti
podľa chuti
cca 3 l




Postup

  1. 1

    Najprv si z uvedených surovín zamiešame mäso na köfte a dáme bokom. Potom očistíme zemiaky a pokrájame ich na menšie kúsky. Na oleji si udusíme na kocky pokrájanú cibuľu, dáme mletú papriku, chvíľku popražíme a zalejeme trochou vody. Dáme všetky zemiaky, dolejeme ešte vodu (ja som dala 3 litre vody). Dáme 2PL paradajkového pyré alebo pasty, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Necháme, aby sa to celé začalo variť. Keď to začne vrieť, stíšime plameň a po jednom pridávame k zemiakom malé köfte guľky z mäsovej zmesi. Nakoniec pridáme plameň a varíme, kým zemiaky nezmäknú. Kým zmäknú zemiaky, dovtedy sa uvarí aj mäso / köfte.

  2. 2

    Podávame s chlebom, prípadne s ryžou. Výborne to chutí aj s čerstvou cibuľou. Prajem dobrú chuť !

    Zemiakový paprikáš s köfte guľkami (Patatesli sulu Köfte) (videorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

evanaaa
Iste dobré jedlo, plní to funkciu buď polievky, alebo hlavného jedla, aj keď nie ako paprikáš (nie je tam smotana), podobne robím tiež, len miesto mäsových knedličiek dávam klobásku, ale tuším skúsim takto, bude to aj sýtejšie, a iné, ako doteraz.
cesminaz
@evanaaa (3.2.2023 20:57)

Milá @evanaaa ten názov "paprikáš" je myslený ako maďarský Krumpli paprikáš, čiže zemiakový paprikáš. To nieje kurací paprikáš či perkelt, so smotanou či bez🙂 To sú 2 rozdielne jedlá. Dala som ten názov zato, lebo na to jedlo sa to najviac podobá. Ak chceš skús, je to velmi chutné a jednoduché jedlo. Tie köfte guľky dajú tomu výbornú, celkom inú chuť. Je to skôr ako hlavné jedlo, treba k tomu chleba. My si to bez chleba predstaviť nevieme🙂
sracz
Stará známa klasika, teda aspoň pre mňa, ale inovovaná mäsoguľkami, čo s radi kvitujeme aj s mojou "prudko mäsožravou" krajšou 1/2_ovičkou. Ďakujúc Tebe, milá @Cesminaz som sa opäť naučil niečo nové. ĎakujemE!!!
chemik
Chudé mleté hovězí (15% tuku) v plastové vaničce se dá koupit kdykoliv a takto z něj mám uvařeno za 40 minut místo 3 hodin, když z něj jako obvykle udělám základ na boloňské špagety.
sracz
@cesminaz (3.2.2023 21:51)

Vopred sa Vám dievčence, @Evanaaa a @Cesminaz úprimne ospravedlňujem za "nemiestny vstup" do Vašeho dialógu, ale ako rodenému Košičanovi, povojnovému, mi nedá upresniť, že pomenovanie tohoto rcp sa vymyká zo skutočnosti. Áno paprikáš (s bársakým mäsom) sa pripravuje so smotanou. V tomto prípade sa však nejedná o "krumpli paprikás", ale o "paprikás krumpli" t. j. paprikované zemiaky, ktoré sa pripravujú so suchou sladkou i štípľavou mletou paprikou. Tak ešte "krát" prepáčte a nech Vám to i naďalej chutne varí. Želám Vám príjemný weekend plný pohody!