Zeleninová polievka s fazuľovými haluškami fotorecept
Michal Danek
šéfkuchár Wellness hotela Borovica**** na Štrbskom Plese, 16. marca 2018
šéfkuchár Wellness hotela Borovica**** na Štrbskom Plese, 16. marca 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 4 ks |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| malý kúsok |
|
| 1 ks |
|
| 200 g (uvarený) |
|
| 100 g |
|
| 150 g |
|
| 200 g |
|
| 2 l |
|
| 4 PL |
|
| 50 g |
|
|
|
|
|
|
|
| Fazuľové halušky: | |
| 300 g |
|
| 2 ks |
|
Postup
-
1
Očistenú umytú a na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu opražíme spolu s paradajkovým pretlakom na kokosovom oleji. Zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme červenú šošovicu a privedieme do varu. (Zeleninový vývar môžeme navariť z odpadu, ktorý vznikol po očistení zeleniny do polievky.)
-
2
Z fazuľovej múky a vajca vypracujeme cesto na halušky, ktoré osolíme a okoreníme čiernym korením. Halušky uvaríme v polievke spolu s ostatnými surovinami.
-
3
Keď sa šošovica uvarí, pridáme nakrájaný sedano zeler, uvarený cícer, fazuľové struky a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Polievku dochutíme soľou a čiernym korením.








Diskusia k receptu