Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Zeleninová polievka s fazuľovými haluškami fotorecept

Michal Danek
šéfkuchár Wellness hotela Borovica**** na Štrbskom Plese, 16. marca 2018
Zeleninová polievka s fazuľovými haluškami (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

4 ks
2 ks
1 ks
 malý kúsok
1 ks
200 g (uvarený)
100 g
150 g
200 g
2 l
4 PL
50 g
Fazuľové halušky:
300 g
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistenú umytú a na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu opražíme spolu s paradajkovým pretlakom na kokosovom oleji. Zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme červenú šošovicu a privedieme do varu. (Zeleninový vývar môžeme navariť z odpadu, ktorý vznikol po očistení zeleniny do polievky.)

    Zeleninová polievka s fazuľovými haluškami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z fazuľovej múky a vajca vypracujeme cesto na halušky, ktoré osolíme a okoreníme čiernym korením. Halušky uvaríme v polievke spolu s ostatnými surovinami.

    Zeleninová polievka s fazuľovými haluškami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď sa šošovica uvarí, pridáme nakrájaný sedano zeler, uvarený cícer, fazuľové struky a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Polievku dochutíme soľou a čiernym korením.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: