Zeleninová polievka

Zeleninová polievka s fazuľovými haluškami (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Očistenú umytú a na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu opražíme spolu s paradajkovým pretlakom na kokosovom oleji. Zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme červenú šošovicu a privedieme do varu. (Zeleninový vývar môžeme navariť z odpadu, ktorý vznikol po očistení zeleniny do polievky.)
  2. Z fazuľovej múky a vajca vypracujeme cesto na halušky, ktoré osolíme a okoreníme čiernym korením. Halušky uvaríme v polievke spolu s ostatnými surovinami.
  3. Keď sa šošovica uvarí, pridáme nakrájaný sedano zeler, uvarený cícer, fazuľové struky a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Polievku dochutíme soľou a čiernym korením.