Zapekané zemiaky
Zapekané zemiaky

Zapekané vrstvené zemiaky s mletým mäsom fotorecept

ferdy - bez fotkyferdy, 8. februára 2020
Zapekané vrstvené zemiaky s mletým mäsom (fotorecept)
Foto: ferdy

Nakoľko som gurmán nie kuchár a na FB som uvidel recept na zapekané zemiaky s mletým mäsom, som sa rozhodol ich urobiť. Samozrejme, ako gurmán musím bežné recepty zmeniť podľa seba. Podla mňa sa to vydarilo. Urobte to a posúďte sami. Prajem dobrú chuť.

6
porcií
120 minút
príprava
70-80 minút
na 180 °C

Suroviny

6-7 ks väčšie
500 g (zmes hovädzie/ bravčové)
2 ks väčšia
4 ks strúčiky
10 ks
150-200 g
150 g
125 g
1 PL (na vymazanie plechu)
300 ml
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky povaríme v šupke cca na 70 %. Potom ich ošúpeme a pokrájame na kolieska. K mletému mäsu pridáme pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie, mletú papriku a poriadne premiešame. 5 vajec uvaríme natvrdo, olúpeme a spolu s cibuľou nakrájame na plátky. Hlivu pokrájame na pásiky.

    Zapekané vrstvené zemiaky s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravené suroviny ukladáme do vymasteného zapekacieho plechu: zemiaky, mäso, cibuľa, plátky varených vajíčok, pásiky hlivy, plátky masla, korenie, a znovu to zopakujeme. Na vrch poukladáme plátky slaniny a rozklepneme 5 čerstvých vajec a znovu pokoreníme.

    Zapekané vrstvené zemiaky s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prikryjeme alobalom a vložíme do rúry pred hriatej na 180 °C a pečieme cca 50 min.

    Zapekané vrstvené zemiaky s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď sa to upieklo, odoberieme alobal a vrátime do rúry na cca 15-20 minút, aby sa vrch upiekol do zlatista.

    Zapekané vrstvené zemiaky s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú chuť.

    Zapekané vrstvené zemiaky s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
@spero , asi ju treba k tomu popíjať :) Ale asi na zaliatie už celého naloženého plechu, veď uvidíme, čo na to autor.....