Nepečený čučoriedkový zákusok
Nepečený čučoriedkový zákusok

Nepečený čučoriedkovo-pudingový koláč z dlhých piškót

theflyingbaker - fotkatheflyingbaker, včera 14:44
20
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Kávové piškóty:
300 ml horúca
10 g
18 ks (podľa veľkosti formy)
Čučoriedková vrstva:
400 g
50 g
10 ml
30 g
50 ml (na škrob)
Šľahačkovo-pudingový krém:
300 ml
50 g
10 g
1 bal.
1/2 bal.
2-3 PL (na želatínu)
250 ml
1 bal.
3 PL
Zdobenie:
 (hoblinky)



Postup

  1. 1

    PRÍPRAVA KÁVY A PIŠKÓT: Rozpustite 10 g instantnej kávy v 300 ml horúcej vody. Namočte piškóty do kávy a poukladajte ich na dno formy (15x22 cm, prípadne podľa tvaru a množstva piškót si veľkosť formy upravte).

    Nepečený čučoriedkovo-pudingový koláč z dlhých piškót - obrázok 1
  2. 2

    ČUČORIEDKOVÁ VRSTVA: Vložte čučoriedky, cukor a citrónovú šťavu do hrnca a varte, kým čučoriedky nezmäknú. Rozmixujte čučoriedky ručným mixérom dohladka (alebo v NutriBullet).

  3. 3

    V 50 ml vody rozmiešajte kukuričný škrob a pridajte ho do čučoriedkovej omáčky. Miešajte, kým nezhustne. Zmes prelejte do misky alebo taniera, zakryte povrch fóliou a nechajte vychladnúť a potom ju rovnomerne naneste na piškóty. Vložte do chladničky na 2 hodiny.

  4. 4

    ŠĽAHAČKOVO-PUDINGOVÝ KRÉM: V malom kastróliku v 2-3 PL vody nechajte napučať želatínu po dobu cca 10 minút. Vyšľahajte 300 ml smotany na šľahanie spolu s práškovým, vanilkovým cukrom a stužovačom, kým nevznikne tuhá šľahačka.

  5. 5

    Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvarte puding podľa návodu na obale a nechajte vychladnúť zakrytý fóliou. Vychladnutý puding najprv opäť premiešame a zmiešame so šlahačkou.

  6. 6

    Zahrejeme želatínu, aby sa rozpustila, ale nesmie vrieť. Do rozpustenej želatíny vmiešame 3 PL krému a dobre premiešame. Želatínový krém vmiešame do zbytku pudingovo-šľahačkového krému a hneď natrieme na stuhnutú čučoriedkovú vrstvu. Uhladíme. Vrch ozdobte podľa chuti a predstáv (nastrúhaná čokoláda, bobuľové ovocie, čokoládová poleva, atď.)

Diskusia k receptu

haji
Nepečených zákusků není nikdy dost. Příjemné chutě i vzhled. Máš vše vždy pěkně souměrné.