Nepečený čučoriedkovo-pudingový koláč z dlhých piškót
porcií
príprava
Suroviny
Kávové piškóty: | |
300 ml horúca |
|
10 g |
|
18 ks (podľa veľkosti formy) |
|
Čučoriedková vrstva: | |
400 g |
|
50 g |
|
10 ml |
|
30 g |
|
50 ml (na škrob) |
|
Šľahačkovo-pudingový krém: | |
300 ml |
|
50 g |
|
10 g |
|
1 bal. |
|
1/2 bal. |
|
2-3 PL (na želatínu) |
|
250 ml |
|
1 bal. |
|
3 PL |
|
Zdobenie: | |
(hoblinky) |
|
Postup
-
1
PRÍPRAVA KÁVY A PIŠKÓT: Rozpustite 10 g instantnej kávy v 300 ml horúcej vody. Namočte piškóty do kávy a poukladajte ich na dno formy (15x22 cm, prípadne podľa tvaru a množstva piškót si veľkosť formy upravte).
-
2
ČUČORIEDKOVÁ VRSTVA: Vložte čučoriedky, cukor a citrónovú šťavu do hrnca a varte, kým čučoriedky nezmäknú. Rozmixujte čučoriedky ručným mixérom dohladka (alebo v NutriBullet).
- 3
V 50 ml vody rozmiešajte kukuričný škrob a pridajte ho do čučoriedkovej omáčky. Miešajte, kým nezhustne. Zmes prelejte do misky alebo taniera, zakryte povrch fóliou a nechajte vychladnúť a potom ju rovnomerne naneste na piškóty. Vložte do chladničky na 2 hodiny.
- 4
ŠĽAHAČKOVO-PUDINGOVÝ KRÉM: V malom kastróliku v 2-3 PL vody nechajte napučať želatínu po dobu cca 10 minút. Vyšľahajte 300 ml smotany na šľahanie spolu s práškovým, vanilkovým cukrom a stužovačom, kým nevznikne tuhá šľahačka.
- 5
Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvarte puding podľa návodu na obale a nechajte vychladnúť zakrytý fóliou. Vychladnutý puding najprv opäť premiešame a zmiešame so šlahačkou.
- 6
Zahrejeme želatínu, aby sa rozpustila, ale nesmie vrieť. Do rozpustenej želatíny vmiešame 3 PL krému a dobre premiešame. Želatínový krém vmiešame do zbytku pudingovo-šľahačkového krému a hneď natrieme na stuhnutú čučoriedkovú vrstvu. Uhladíme. Vrch ozdobte podľa chuti a predstáv (nastrúhaná čokoláda, bobuľové ovocie, čokoládová poleva, atď.)
Tiež čučoriedkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu