Zapekané zemiaky

Zapekané vrstvené zemiaky s mletým mäsom (fotorecept)

Autor receptu: ferdy

Nakoľko som gurmán nie kuchár a na FB som uvidel recept na zapekané zemiaky s mletým mäsom, som sa rozhodol ich urobiť.* Samozrejme, ako gurmán musím bežné recepty zmeniť podľa seba. Podla mňa sa to vydarilo. Urobte to a posúďte sami. Prajem dobrú chuť.

6
porcií
120 minút
príprava
70-80 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky povaríme v šupke cca na 70 %. Potom ich ošúpeme a pokrájame na kolieska. K mletému mäsu pridáme pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie, mletú papriku a poriadne premiešame. 5 vajec uvaríme natvrdo, olúpeme a spolu s cibuľou nakrájame na plátky. Hlivu pokrájame na pásiky.
  2. Pripravené suroviny ukladáme do vymasteného zapekacieho plechu: zemiaky, mäso, cibuľa, plátky varených vajíčok, pásiky hlivy, plátky masla, korenie, a znovu to zopakujeme. Na vrch poukladáme plátky slaniny a rozklepneme 5 čerstvých vajec a znovu pokoreníme.
  3. Prikryjeme alobalom a vložíme do rúry pred hriatej na 180 °C a pečieme cca 50 min.
  4. Keď sa to upieklo, odoberieme alobal a vrátime do rúry na cca 15-20 minút, aby sa vrch upiekol do zlatista.
  5. Dobrú chuť.