Zapekané zemiaky
Zapekané vrstvené zemiaky s mletým mäsom (fotorecept)
Autor receptu: ferdy
Nakoľko som gurmán nie kuchár a na FB som uvidel recept na zapekané zemiaky s mletým mäsom, som sa rozhodol ich
urobiť.* Samozrejme, ako gurmán musím bežné recepty zmeniť podľa seba. Podla mňa sa to vydarilo. Urobte to a posúďte
sami. Prajem dobrú chuť.
6 porcií |
120 minút príprava |
70-80 minút na 180 °C |
Postup
- Zemiaky povaríme v šupke cca na 70 %. Potom ich ošúpeme a pokrájame na kolieska.
K mletému mäsu pridáme pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie, mletú papriku a poriadne premiešame.
5 vajec uvaríme natvrdo, olúpeme a spolu s cibuľou nakrájame na plátky. Hlivu pokrájame na pásiky.
- Pripravené suroviny ukladáme do vymasteného zapekacieho plechu: zemiaky, mäso, cibuľa, plátky varených vajíčok, pásiky hlivy, plátky masla, korenie, a znovu to zopakujeme. Na vrch poukladáme plátky slaniny a rozklepneme 5 čerstvých vajec a znovu pokoreníme.
- Prikryjeme alobalom a vložíme do rúry pred hriatej na 180 °C a pečieme cca 50 min.
- Keď sa to upieklo, odoberieme alobal a vrátime do rúry na cca 15-20 minút, aby sa vrch upiekol do zlatista.
- Dobrú chuť.