Veggie miska s tekvicovým pyré a bezlepkovou tarhoňou
Ste vegetarián alebo len máte chuť na deň bez mäsa? A ešte aj žijete bez lepku? Tak ste na správnej adrese. Poďte si Zobraziť celý popisSte vegetarián alebo len máte chuť na deň bez mäsa? A ešte aj žijete bez lepku? Tak ste na správnej adrese. Poďte si s
nami pripraviť zdravý a výživný obed - ako inak bez lepku. Pyré z pečenej tekvice ochutené s chilli a muškátovým orieškom,
hromada zdravej zeleninky a naša bezlepková tarhoňa spolu vytvoria skvelú kombináciu pre váš chutný obed. Neváhajte a
vyskúšajte náš nový recept.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Na tekvicové pyré: | |
1 ks |
|
1 hlavička |
|
|
|
štipka |
|
z 1/2 citróna |
|
|
|
|
|
|
|
podľa potreby (teplá) |
|
Okrem toho: | |
1 balenie |
|
1 ks |
|
8 ks |
|
4 ks |
|
(miešaný s tmavými listami - špenát, polníček...) |
|
Na dresing: | |
z 1/2 pomaranča |
|
z 1 citróna |
|
1-2 ČL tekutý |
|
1 ČL |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Tekvicu hokkaido umyjeme, prekrojíme na polovicu a lyžicou odstránime jadierka. Pokrájame na menšie kocky a uložíme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme olivovým olejom a osolíme morskou soľou. Hlavičku cesnaku vcelku z vrchu kúsok zrežeme, taktiež pokvapkáme olivovým olejom a zabalíme do alobalu lesklou stranou dovnútra. Položíme na plech ku tekvici. Vložíme do vyhriatej rúry a na 180 °C a pečieme asi 30 minút, kým nezačne šupka tekvice hnednúť.
- 2
Kým sa tekvica pečie, ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska, jemne osolíme a uvaríme ideálne na pare, prípadne vo vode. Bezlepkovú tarhoňu pripravíme podľa návodu na obale.
- 3
Dve tretiny pečenej tekvice preložíme z plechu do väčšej misy, ostatnú odložíme na bok. Vytlačíme k nej upečený cesnak a pridáme chilli korenie, šťavu z polovice citróna, štipku mletého muškátového orieška a okoreníme. Ponorným mixérom potom rozmixujeme na hladké pyré. Ak sa nám zdá pyré príliš husté, podľa potreby prilievame postupne aj teplú vodu a mixujeme na požadovanú konzistenciu.
- 4
Na spodok misky poukladáme listy miešaného šalátu, pridáme varené zemiaky, kúsky pečenej tekvice, tekvicové pyré, tarhoňu a na plátky nakrájané uhorky a reďkovky. Všetko okrem pyré polejeme dresingom, ktorý sme pripravili zmiešaním všetkých surovín. Na záver celú misku posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu