Vegan sviečková so seitanom a burizónovou knedľou (fotorecept)

Autor receptu: mythra

Moja prvá sviečková a naozaj sa podarila :) Okrem úžasnej chuti bola krásna aj pre oči :)

5
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umytú a očistenú zeleninu nakrájame na menšie kocky, cibuľku na drobno.
  2. V hrnci na oleji opražíme cibuľu do sklovita, pridáme koreňovú zeleninu, chvíľu pražíme. Pridáme bôbkový list, korenie, soľ, zalejeme vriacou vodou a varíme dokým zelenina úplne nezmäkne. Odstavíme z ohňa, vyberieme korenie a bôbkový list, pridáme citrónovú šťavu a horčicu a rozmixujeme do hladka. Pridáme smotanu na varenie, necháme ešte raz prevrieť.
  3. Zatiaľ, čo budeme pripravovať cesto na knedľu, dáme zovrieť vodu do väčšieho hrnca. Zo všetkých surovín na knedľu urobíme tuhé cesto (používala som 2 dl hrnček).
  4. Cesto mokrými rukami rozdelíme na 2 polky, z ktorých spravíme 2 valčeky. Dáme do vriacej vody a varíme asi 25 minút (podľa hrúbky valčekov). Po vytiahnutí necháme trochu odkvapkať.
  5. Seitan natural nakrájame na plátky, prudko opražíme na oleji, osolíme. Podávame naservírované na tanieri dozdobené vňaťkou. Dobrú chuť :)