Vegan sviečková so seitanom a burizónovou knedľou (fotorecept)
Autor receptu: mythra
Moja prvá sviečková a naozaj sa podarila :) Okrem úžasnej chuti bola krásna aj pre oči :)
5 porcií |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Umytú a očistenú zeleninu nakrájame na menšie kocky, cibuľku na drobno.
- V hrnci na oleji opražíme cibuľu do sklovita, pridáme koreňovú zeleninu, chvíľu pražíme. Pridáme bôbkový list, korenie, soľ, zalejeme vriacou vodou a varíme dokým zelenina úplne nezmäkne. Odstavíme z ohňa, vyberieme korenie a bôbkový list, pridáme citrónovú šťavu a horčicu a rozmixujeme do hladka. Pridáme smotanu na varenie, necháme ešte raz prevrieť.
- Zatiaľ, čo budeme pripravovať cesto na knedľu, dáme zovrieť vodu do väčšieho hrnca. Zo všetkých surovín na knedľu urobíme tuhé cesto (používala som 2 dl hrnček).
- Cesto mokrými rukami rozdelíme na 2 polky, z ktorých spravíme 2 valčeky. Dáme do vriacej vody a varíme asi 25 minút (podľa hrúbky valčekov). Po vytiahnutí necháme trochu odkvapkať.
- Seitan natural nakrájame na plátky, prudko opražíme na oleji, osolíme. Podávame naservírované na tanieri dozdobené vňaťkou. Dobrú chuť :)