Nepečené pistáciové rezy s čokoládou, ideálne pre nedočkavé maškrtné jazýčky videorecept
Kombinácia chrumkavej textúry burizónov a kukuričných lupienkov, krémovej pistáciovej vrstvy a milovanej čokolády. Rúru nepotrebujete, tejto dobrote postačí chvíľka v chladničke.
porcií
príprava
Postup
-
1
Čokoládu roztopíme spolu s olejom, nalejeme na burizóny a premiešame. Pripravenú zmes natlačíme do formy na srnčí chrbát (30x12 cm) vystlanej papierom na pečenie a uhladíme.
- 2
Kukuričné lupienky podrvíme, pridáme soľ, roztopené maslo a pistáciový krém. Dobre primiešame. Pistáciovú zmes rovnomerne nanesieme na čokoládu s burizónmi vo forme, povrch uhladíme.
- 3
Ako poslednú vrstvu navrch nalejeme roztopenú čokoládu zmiešanú s olejom. Posypeme nasekanými pistáciami a necháme v chlade stuhnúť.
- 4
Potom vyberieme z formy, nakrájame na kúsky a môžeme servírovať.
Tiež pistáciové rezy:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Pistáciová pasta je tmavozelená. Toto je krém. Kúpiš v LIDLi v sekcii s lekvármi :-)
Dobrý deň, v recepte sme použili kupovaný pistáciový krém, ktorý je už osladený.