Ukrajinské grečaniky - pohánkovo-mäsové fašírky fotorecept

elenas - fotkaelenas, 20. marca 2020
Ukrajinské grečaniky - pohánkovo-mäsové fašírky (fotorecept)
Foto: elenas

Výborné a jednoducho pripravené jedlo z ukrajinskej kuchyne. V preklade z ruštiny „grečka“ znamená pohánka. V podstate sú to mäsové fašírky s pohánkou. Určite Zobraziť celý popisVýborné a jednoducho pripravené jedlo z ukrajinskej kuchyne. V preklade z ruštiny „grečka“ znamená pohánka. V podstate sú to mäsové fašírky s pohánkou. Určite odporúčam vyskúšať, sú jemné a veľmi chutné.

5-6
porcií
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500-600 g (zmes bravčové a hovädzie)
150 g
2 ks
2 ks
2 PL
3 PL
na obaľovanie
2 ks




Postup

  1. 1

    Pohánku opláchneme a uvaríme v osolenej vode. Ja varím v pomere pohánka/voda - 1:2 pod pokrievkou približne 15 minút. Uvarenú necháme vychladnúť.

    Ukrajinské grečaniky - pohánkovo-mäsové fašírky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mleté mäso, pohánku, vajcia, jemne nakrájanú 1 cibuľu, soľ, korenie všetko spolu premiešame. Z mäsovej zmesi tvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v múke a následne vysmážame na oleji z oboch strán do zlatista.

    Ukrajinské grečaniky - pohánkovo-mäsové fašírky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Osmažené grečaniky odložíme na tanier. Druhú cibuľu nakrájame na pol kolieska a osmažíme vo výpeku. Do rajnice alebo hlbšej panvice poukladáme všetky grečaniky, na vrch dáme osmaženú cibuľu. Paradajkový pretlak zmiešame s kyslou smotanou, môžeme zriediť vodou a touto omáčkou zalejeme grečanilky. Pridáme bobkový list, pripadne iné koreniny podľa chuti, prikryjeme rajnicu pokrievkou a dusíme 20-25 minút.

    Ukrajinské grečaniky - pohánkovo-mäsové fašírky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s obľúbenou prílohou. Ja som zvolila zemiakové pyré. Dobrú chuť.

    Ukrajinské grečaniky - pohánkovo-mäsové fašírky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

helena64
Používam pohánku pri varení, napr. robím rizoto, a pod, ale spojiť ju s mäsom na fašírky mi nejak nenapadlo. Určite vyskúšam a ďakujem. Vyzerá to dobre.
farbuska
Ajhľa, aké sympatické jedlo! Pohánku ľúbim, všetko ostatné tiež, a tvoje recepty sú zárukou výborného výsledku. Ďakujem, Elenka.
haji
Moc pěkný receptík, aj mně se líbí spojení mletého maska s pohankou, hmm Děkuji za inspiraci a kouzelná fota, sbíhají se mi slinky!
elenas
Ďakujem vám všetkým za milé komentáre, som rada, že sa recept páčil a budem rada ak vyskúšate. Je to pekné spestrenie jedálnička, sú výborné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia