Ukrajinské grečaniky - pohánkovo-mäsové fašírky fotorecept
Foto: elenas
Výborné a jednoducho pripravené jedlo z ukrajinskej kuchyne. V preklade z ruštiny „grečka“ znamená pohánka. V podstate sú to mäsové fašírky s pohánkou. Určite Zobraziť celý popisVýborné a jednoducho pripravené jedlo z ukrajinskej kuchyne. V preklade z ruštiny „grečka“ znamená pohánka. V podstate sú to mäsové fašírky s pohánkou. Určite odporúčam vyskúšať, sú jemné a veľmi chutné.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pohánku opláchneme a uvaríme v osolenej vode. Ja varím v pomere pohánka/voda - 1:2 pod pokrievkou približne 15 minút. Uvarenú necháme vychladnúť.
-
2
Mleté mäso, pohánku, vajcia, jemne nakrájanú 1 cibuľu, soľ, korenie všetko spolu premiešame. Z mäsovej zmesi tvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v múke a následne vysmážame na oleji z oboch strán do zlatista.
-
3
Osmažené grečaniky odložíme na tanier. Druhú cibuľu nakrájame na pol kolieska a osmažíme vo výpeku. Do rajnice alebo hlbšej panvice poukladáme všetky grečaniky, na vrch dáme osmaženú cibuľu. Paradajkový pretlak zmiešame s kyslou smotanou, môžeme zriediť vodou a touto omáčkou zalejeme grečanilky. Pridáme bobkový list, pripadne iné koreniny podľa chuti, prikryjeme rajnicu pokrievkou a dusíme 20-25 minút.
-
4
Podávame s obľúbenou prílohou. Ja som zvolila zemiakové pyré. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu