Kačacie prsia na jablkovo-mandarínkovo-škoricovej omáčke
1
porcia
porcia
60 minút
príprava
príprava
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Kožu na kačacích prsiach ponakrajujeme, osolíme a okoreníme. Necháme aspoň 1 hodinu pri izbovej teplote odstáť. Urobíme si omáčku. Jablká nakrájame na plátky. Do hrnca dáme maslo, na ktoré dáme med a skaramelizujeme. Pridáme škoricu a šťavu z mandarínok, vytlačíme šťavu z polovičky citróna. Povaríme, aby sa jablká rozvarili. Omáčku premixujeme.
- 2
Na kačacej masti upečieme prekrojené predvarené zemiaky. Kačacie prsia položíme na studený pekáč kožou dole a opečieme asi 4 minúty, aby sa koža vypiekla a bola chrumkavá. Otočíme a pečieme znovu asi 3,5 minúty, potom pekáč dáme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a necháme tam asi 15 minút. Prsia vyberieme a necháme odstáť asi 10 minút. Potom to všetko spapkáme. Dobrú chuť
- 2
Diskusia k receptu