Treska špikovaná rozmarínom a citrónovou kôrou fotorecept
mesačník Varecha, včera 13:30

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
800 g |
|
|
|
|
|
2 ks (bio) |
|
4 PL |
|
4 stonky |
|
Príloha: | |
2 ks |
|
2 ks |
|
1 ks malá |
|
2 strúčiky |
|
3 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
4 PL |
|
|
Postup
-
1
Filetu z tresky osolíme a okoreníme. Žltú časť kôry z jedného biocitróna nakrájame na prúžky. Rozmarín nastriháme na menšie kúsky. Špikovacou ihlou prepichneme filetu a potom do dierky vtlačíme kúsok rozmarínu a kôry. Tak prešpikujeme celú rybu.
-
2
Z druhého citróna vytlačíme šťavu a zmiešame ju s olejom. Tresku uložíme do pekáča vystlaného papierom na pečenie a potrieme olejom s citrónovou šťavou. Pečieme 15–20 minút v rúre predhriatej na 180 °C. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti filety.
-
3
Príloha: Očistené papriky nakrájame na prúžky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na oleji necháme zosklovatieť cibuľu, pridáme cesnak a papriku a restujeme asi 5 minút. Pridáme cukor, obe mleté papriky a rascu, krátko orestujeme. Vmiešame paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme a dusíme ešte 3–5 minút, kým papriky nezmäknú.
- 4
Upečenú filetu tresky nakrájame na porcie a podávame s paprikovou zmesou.
Tiež pečená treska:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu