Pečená treska
Pečená treska

Treska špikovaná rozmarínom a citrónovou kôrou fotorecept

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 13:30
Treska špikovaná rozmarínom a citrónovou kôrou (fotorecept)
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
20 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
2 ks (bio)
4 PL
4 stonky
Príloha:
2 ks
2 ks
1 ks malá
2 strúčiky
3 PL
1 ČL
1 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
4 PL




Postup

  1. 1

    Filetu z tresky osolíme a okoreníme. Žltú časť kôry z jedného biocitróna nakrájame na prúžky. Rozmarín nastriháme na menšie kúsky. Špikovacou ihlou prepichneme filetu a potom do dierky vtlačíme kúsok rozmarínu a kôry. Tak prešpikujeme celú rybu.

    Treska špikovaná rozmarínom a citrónovou kôrou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z druhého citróna vytlačíme šťavu a zmiešame ju s olejom. Tresku uložíme do pekáča vystlaného papierom na pečenie a potrieme olejom s citrónovou šťavou. Pečieme 15–20 minút v rúre predhriatej na 180 °C. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti filety.

    Treska špikovaná rozmarínom a citrónovou kôrou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Príloha: Očistené papriky nakrájame na prúžky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na oleji necháme zosklovatieť cibuľu, pridáme cesnak a papriku a restujeme asi 5 minút. Pridáme cukor, obe mleté papriky a rascu, krátko orestujeme. Vmiešame paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme a dusíme ešte 3–5 minút, kým papriky nezmäknú.

  4. 4

    Upečenú filetu tresky nakrájame na porcie a podávame s paprikovou zmesou.

Diskusia k receptu