Kváskové rožky s tvarohovou plnkou
foodblog Medové motúzy, včera 08:30

Foto: Jana Štrbková
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Rozkvas: | |
| 2 PL |
|
| 100 g |
|
| 100 ml vlažná |
|
| Cesto: | |
| 200 g |
|
| 500 g |
|
| 80 g |
|
| 170 ml vlažné |
|
| 1 ks |
|
| 100 g |
|
| 1/2 ČL |
|
| Tvarohová plnka: | |
| 250 g |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1 bal. |
|
| z 1/2 citróna |
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Pripravíme si rozkvas. Kvások zmiešame s múkou a vlažnou vodou, prikryjeme a necháme kysnúť 6–10 hodín.
- 2
Do misky vlejeme roztopené maslo, mlieko, cukor a vajce, premiešame.
- 3
Z múky, rozkvasu a mliečnej zmesi vypracujeme cesto. Potom pridáme soľ, premiesime a necháme kysnúť 4 hodiny.
- 4
Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom, so žĺtkom, s vanilkovým cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou.
- 5
Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a každú vyvaľkáme na kruh s priemerom 40 cm. Každý kruh rozkrojíme na 8 trojuholníkov. Na širšiu časť trojuholníka položíme lyžičku tvarohovej plnky a zrolujeme smerom k špičke. Rožky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prikryjeme ich a necháme ešte 2 hodiny podkysnúť.
- 6
Rožky potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút.
Tiež tvarohové rožky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu