Tvarohové rožky
Tvarohové rožky

Kváskové rožky s tvarohovou plnkou

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, včera 08:30
Kváskové rožky s tvarohovou plnkou
Foto: Jana Štrbková
16 ks
porcií
30 (+ kysnutie) minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Rozkvas:
2 PL
100 g
100 ml vlažná
Cesto:
200 g
500 g
80 g
170 ml vlažné
1 ks
100 g
1/2 ČL
Tvarohová plnka:
250 g
2 PL
1 ks
1 bal.
z 1/2 citróna
Na potretie:
1 ks



Postup

  1. 1

    Pripravíme si rozkvas. Kvások zmiešame s múkou a vlažnou vodou, prikryjeme a necháme kysnúť 6–10 hodín.

  2. 2

    Do misky vlejeme roztopené maslo, mlieko, cukor a vajce, premiešame.

  3. 3

    Z múky, rozkvasu a mliečnej zmesi vypracujeme cesto. Potom pridáme soľ, premiesime a necháme kysnúť 4 hodiny.

  4. 4

    Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom, so žĺtkom, s vanilkovým cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou.

  5. 5

    Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a každú vyvaľkáme na kruh s priemerom 40 cm. Každý kruh rozkrojíme na 8 trojuholníkov. Na širšiu časť trojuholníka položíme lyžičku tvarohovej plnky a zrolujeme smerom k špičke. Rožky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prikryjeme ich a necháme ešte 2 hodiny podkysnúť.

  6. 6

    Rožky potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút.

Diskusia k receptu