Pečená treska

Treska špikovaná rozmarínom a citrónovou kôrou (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Filetu z tresky osolíme a okoreníme. Žltú časť kôry z jedného biocitróna nakrájame na prúžky. Rozmarín nastriháme na menšie kúsky. Špikovacou ihlou prepichneme filetu a potom do dierky vtlačíme kúsok rozmarínu a kôry. Tak prešpikujeme celú rybu.
  2. Z druhého citróna vytlačíme šťavu a zmiešame ju s olejom. Tresku uložíme do pekáča vystlaného papierom na pečenie a potrieme olejom s citrónovou šťavou. Pečieme 15–20 minút v rúre predhriatej na 180 °C. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti filety.
  3. Príloha: Očistené papriky nakrájame na prúžky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na oleji necháme zosklovatieť cibuľu, pridáme cesnak a papriku a restujeme asi 5 minút. Pridáme cukor, obe mleté papriky a rascu, krátko orestujeme. Vmiešame paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme a dusíme ešte 3–5 minút, kým papriky nezmäknú.
  4. Upečenú filetu tresky nakrájame na porcie a podávame s paprikovou zmesou.