Pečená treska
Treska špikovaná rozmarínom a citrónovou kôrou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
15-20 minút na 180 °C |
Postup- Filetu z tresky osolíme a okoreníme. Žltú časť kôry z jedného biocitróna nakrájame na prúžky. Rozmarín nastriháme na menšie kúsky. Špikovacou ihlou prepichneme filetu a potom do dierky vtlačíme kúsok rozmarínu a kôry. Tak prešpikujeme celú rybu.
- Z druhého citróna vytlačíme šťavu a zmiešame ju s olejom. Tresku uložíme do pekáča vystlaného papierom na pečenie a potrieme olejom s citrónovou šťavou. Pečieme 15–20 minút
v rúre predhriatej na 180 °C. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti filety.
- Príloha: Očistené papriky nakrájame na prúžky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na oleji necháme zosklovatieť cibuľu, pridáme cesnak a papriku a restujeme asi
5 minút. Pridáme cukor, obe mleté papriky a rascu, krátko orestujeme. Vmiešame paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme a dusíme ešte 3–5 minút, kým papriky nezmäknú.
- Upečenú filetu tresky nakrájame na porcie a podávame s paprikovou zmesou.
|