Sójové plátky s orieškovo-syrovou krustou (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Šťavnaté sójové plátky s chrumkavou krustičkou. Ako chutiam lahodiacu prílohu som tentokrát pripravila paštrnákovo - zemiakové pyré podávané s hruškou a korunované pikantnou nivou.

Postup

  1. Zemiaky a paštrnák očistíme a nakrájame na malé kocky. V osolenej vode varíme do zmäknutia. Po uvarení vodu zlejeme. Zemiaky s paštrnákom necháme chvíľu odokryté odpariť a pridáme kúsok masla, horúce mlieko, soľ podľa chuti a štipku nastrúhaného muškátového orieška. Spolu dobre roztlačíme na jemnú kašu. Zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme mierne vychladnúť.
  2. Sójové plátky si uvaríme podľa návodu na obale. Petržlenovú vňať nasekáme najemno, primiešame sójovú omáčku a mletú sušenú chilli papričku. Pripravenou zmesou potrieme sójové plátky z oboch strán.
  3. Ochutené plátky obalíme v hladkej múke.
  4. Na troche oleja opekáme z oboch strán. Opečené plátky poukladáme do zapekacej misy.
  5. Do misky si rozklepneme jedno celé vajíčko, pridáme jeden bielok, najemno posekané orechy, strúhaný syr, bylinkovú soľ a čierne korenie.
  6. Dôkladne spolu premiešame.
  7. Lyžičkou zmes nanesieme na sójové plátky, jemne pritlačíme.
  8. Posypeme strúhankou a na každý plátok dáme malý kúsok masla.
  9. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 20 minút.
  10. Rozmrazené listkové cesto rozvaľkáme a vykrojíme 24 kruhov. Vykrajovala som klasickým pohárom.
  11. Hrušky dôkladne umyjeme, nakrájame na krúžky a zbavíme jaderníka.
  12. Pripravené hrušky poukladáme na kolieska z lístkového cesta. Pečieme v rúre pri 190 °C cca 15 - 20 minút.
  13. Plesňový syr roztlačíme vidličkou a rozmiešame s lyžicou masla.
  14. Rozmiešanú syrovú zmes dáme do stredu upečených hrušiek.
  15. Zemiakovo - paštrnákovú kašu dáme do igelitového vrecka, odstrihneme rožok a vytláčame po obvode koliesok. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a pod grilom krátko zapečieme (cca 5min.)