Seitanové paličky s bryndzovou omáčkou fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 6. januára 2011

Tip na bezmäsitý obed či večeru.

Suroviny

Marináda:
 sušené
Na omáčku:
1 ks
125 g
 a biele korenie mleté
Príloha:
500 g
400 g
3 strúčiky
  a korenie podľa chuti
30 g
seitan:
500 g
250 ml




Postup

  1. 1

    Pri príprave som použila seitan z 500g múky uvarený v zeleninovom vývare. Viac o príprave seitanu: http://varecha.pravda.sk/recepty/rolada-z-domaceho-seitanu/11821-pouzi.html

    Seitanové paličky s bryndzovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Seitanovú placku pokrájame na tenké dlhé prúžky.

    Seitanové paličky s bryndzovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Suroviny na marinádu si zmiešame.

    Seitanové paličky s bryndzovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prúžky seitanu marinujeme aspoň 2 hodiny.

    Seitanové paličky s bryndzovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravený seitan napichujeme na špajlu.

    Seitanové paličky s bryndzovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Poprášime solamylom zo všetkých strán, poukladáme na mriežku a grilujeme dochrumkava.

    Seitanové paličky s bryndzovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ošúpeme si zemiaky a batáty. Pripravíme cesnak, rozmarín, soľ, korenie a strúhaný parmezán.

    Seitanové paličky s bryndzovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zemiaky si narežeme na prúžky. Pridáme k ním najemno nakrájaný cesnak, lístky rozmarínu, soľ, korenie. Pokvapkáme olejom. Pečieme v dobre vyhriatej rúre.

    Seitanové paličky s bryndzovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pred koncom pečenia posypeme strúhaným parmezánom.

    Seitanové paličky s bryndzovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na lyžici oleja speníme nakrájanú cibuľu.

    Seitanové paličky s bryndzovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pridáme bryndzu. Keď sa bryndza roztopí, odstavíme, ochutíme a pridáme mletú červnú papriku. Omáčku rozmixujeme, vrátime na sporák a zjemníme podľa chuti šľahačkovou smotanou. Odstavíme. Môžeme pridať aj 2 - 3 PL kyslej smotany.

    Seitanové paličky s bryndzovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

julica
mnááááááááááááááááááááááám
evanaaa
Ronald, veď sú tam, pokrájané na prúžky, alebo máš na mysli niečo iné ?Chutne to vypadá, len seitan robiť s ami zdá zdĺhavé, a obchod, kde je ho dostať hotový, u nás nie je.
evanaaa
Táák, už som pochopila, chcel si ich vidieť v priereze.
bozulka
Nádhera...hoci som viac mäsožravec tak tieto recepty sa mi veľmi páčia.
olika
Seitan som robila už dááááávno. Je to pracné, ale tento recept ma donúti urobiť si ho znova. Vyzerá to dobre!
zirafninka1
Priprava seitanu nie je pracna. Teda ak za vas cesto vymiesa nejaky stroj. To odskrobovanie je chvilka..Nabuduce spravim seriu specialnych fotiek pre Ronalda. Slubujem :)) Evanaaa - hotovy seitan mi nechutil. Tu ho predavaju, ale nekupujem ho. A dakujem vsetkym za mile komentare.
kucharronald
Zirafninka, prepáč, nechcel som rýpať, len som bol zvedavý, ako to môže vyzerať :))) Ešte som nič podobné nevidel nechutnal :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia