Pri príprave som použila seitan z 500g múky uvarený v zeleninovom vývare. Viac o príprave seitanu: http://varecha.pravda.sk/recepty/rolada-z-domaceho-seitanu/11821-pouzi.html
Seitanovú placku pokrájame na tenké dlhé prúžky.
Suroviny na marinádu si zmiešame.
Prúžky seitanu marinujeme aspoň 2 hodiny.
Pripravený seitan napichujeme na špajlu.
Poprášime solamylom zo všetkých strán, poukladáme na mriežku a grilujeme dochrumkava.
Ošúpeme si zemiaky a batáty. Pripravíme cesnak, rozmarín, soľ, korenie a strúhaný parmezán.
Zemiaky si narežeme na prúžky. Pridáme k ním najemno nakrájaný cesnak, lístky rozmarínu, soľ, korenie. Pokvapkáme olejom. Pečieme v dobre vyhriatej rúre.
Pred koncom pečenia posypeme strúhaným parmezánom.
Na lyžici oleja speníme nakrájanú cibuľu.
Pridáme bryndzu. Keď sa bryndza roztopí, odstavíme, ochutíme a pridáme mletú červnú papriku. Omáčku rozmixujeme, vrátime na sporák a zjemníme podľa chuti šľahačkovou smotanou. Odstavíme. Môžeme pridať aj 2 - 3 PL kyslej smotany.