Seitanové paličky s bryndzovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Tip na bezmäsitý obed či večeru.

Postup

  1. Pri príprave som použila seitan z 500g múky uvarený v zeleninovom vývare. Viac o príprave seitanu: http://varecha.pravda.sk/recepty/rolada-z-domaceho-seitanu/11821-pouzi.html
  2. Seitanovú placku pokrájame na tenké dlhé prúžky.
  3. Suroviny na marinádu si zmiešame.
  4. Prúžky seitanu marinujeme aspoň 2 hodiny.
  5. Pripravený seitan napichujeme na špajlu.
  6. Poprášime solamylom zo všetkých strán, poukladáme na mriežku a grilujeme dochrumkava.
  7. Ošúpeme si zemiaky a batáty. Pripravíme cesnak, rozmarín, soľ, korenie a strúhaný parmezán.
  8. Zemiaky si narežeme na prúžky. Pridáme k ním najemno nakrájaný cesnak, lístky rozmarínu, soľ, korenie. Pokvapkáme olejom. Pečieme v dobre vyhriatej rúre.
  9. Pred koncom pečenia posypeme strúhaným parmezánom.
  10. Na lyžici oleja speníme nakrájanú cibuľu.
  11. Pridáme bryndzu. Keď sa bryndza roztopí, odstavíme, ochutíme a pridáme mletú červnú papriku. Omáčku rozmixujeme, vrátime na sporák a zjemníme podľa chuti šľahačkovou smotanou. Odstavíme. Môžeme pridať aj 2 - 3 PL kyslej smotany.