Pečený pstruh
Pstruh s bylinkovou krustou a zemiakmi z jedného pekáča
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 220 °C |
Postup- Rúru predhrejeme na 220 °C. Na plech na pečenie dáme ošúpané zemiaky nakrájané na štvrtinky, pridáme 10 ošúpaných strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie a pokvapkáme 2 PL olivového oleja. Pečieme asi 15–20 minút.
- Kým sa pečú zemiaky, dáme do misky rascu, pretlačené 2 strúčiky cesnaku, najemno nasekanú petržlenovú vňať, tymian, citrónovú kôru, pšenové vločky, soľ, mleté čierne korenie, zvyšný olej a zmiešame.
- Pstruha na strane bez kože natrieme sterilizovaným strúhaným chrenom a naň natrieme bylinkovú zmes.
- Z rúry vyberieme plech so zemiakmi, otočíme ich, aby sa prepiekli aj z druhej strany, a vedľa nich na ten istý plech dáme piecť pstruha. Pečieme ďalších 15 minút, až kým zemiaky nie sú zlatisté a chrumkavé. Plech vyberieme z rúry a necháme asi 5 minút odpočívať.
- Chrenový dip: Zmiešame kyslú smotanu, chren a citrónovú šťavu, osolíme a dobre premiešame.
|