Pečený pstruh

Pstruh s bylinkovou krustou a zemiakmi z jedného pekáča

Autor receptu: redakcia

6
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 220 °C. Na plech na pečenie dáme ošúpané zemiaky nakrájané na štvrtinky, pridáme 10 ošúpaných strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie a pokvapkáme 2 PL olivového oleja. Pečieme asi 15–20 minút.
  2. Kým sa pečú zemiaky, dáme do misky rascu, pretlačené 2 strúčiky cesnaku, najemno nasekanú petržlenovú vňať, tymian, citrónovú kôru, pšenové vločky, soľ, mleté čierne korenie, zvyšný olej a zmiešame.
  3. Pstruha na strane bez kože natrieme sterilizovaným strúhaným chrenom a naň natrieme bylinkovú zmes.
  4. Z rúry vyberieme plech so zemiakmi, otočíme ich, aby sa prepiekli aj z druhej strany, a vedľa nich na ten istý plech dáme piecť pstruha. Pečieme ďalších 15 minút, až kým zemiaky nie sú zlatisté a chrumkavé. Plech vyberieme z rúry a necháme asi 5 minút odpočívať.
  5. Chrenový dip: Zmiešame kyslú smotanu, chren a citrónovú šťavu, osolíme a dobre premiešame.