Teľací guláš
Teľací guláš

Poľovnícky teľací guláš fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 12. septembra 2021

V nedeľu som zvykla variť spravidla vývar. Dnes som urobila výnimku a pripravila som teľací guláš. Veľmi chutne v ňom dominuje borievkové korenie a Zobraziť celý popisV nedeľu som zvykla variť spravidla vývar. Dnes som urobila výnimku a pripravila som teľací guláš. Veľmi chutne v ňom dominuje borievkové korenie a biele víno.

5
porcií
60 minút
príprava
55 minút
na 160 °C

Suroviny

500 g
1 PL
1 ks
3 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 plátok
100 ml
3 ks
1 strúčik
podľa chuti
podľa chuti
1 PL
5 ks
4 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Teľacie mäso som umyla a nakrájala na menšie kocky.

    Poľovnícky teľací guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mrkvu, petržlen a plátok zeleru som očistila, umyla a nakrájala.

    Poľovnícky teľací guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Papriku a paradajky som umyla a nákrajala na kocky.

    Poľovnícky teľací guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do hrnca som dala rozohriať masť a orestovala som nakrájanú cibuľu.

    Poľovnícky teľací guláš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K cibuli som pridala mäso a spolu som podusila, pokiaľ sa z mäsa odparila tekutina a zostalo len na tuku.

    Poľovnícky teľací guláš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridala som k nemu paradajky a papriku a dusila spolu pokiaľ paradajky pustili šťavu

    Poľovnícky teľací guláš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridala som mletú červenú papriku a spolu opiekla.

    Poľovnícky teľací guláš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podliala som horúcou vodou. Pridala som nakrájanú koreňovú zeleninu, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie a borievky, varila som, pokiaľ mäso nezmäklo. Potom som k nemu pridala na mesiačiky nakrájané zemiaky a uvarila. Keď boli zemiaky mäkké, pridala som biele víno a na malé kocky nakrájaný cesnak.

    Poľovnícky teľací guláš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hotový guláš som podávala s domácim chlebom. Prajem vám dobrú chuť.

    Poľovnícky teľací guláš (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

haji
Hmm tak takový telací gulášek "píše"! Mám velkou slabost na borievky a cpu je, kromě sladkého, do všeho. Krásný a chutný receptík, hned bych si dala porci tohoto výborného guláše. Krásná práce - postup, servis i fota. Milá Izi, jsi šikulka, u tebe by mi vždy chutilo. Krásný zbytek neděle a ať se ti daří!
zolik
Pekny recept, paci sa mi. Pozorne som si recept precitala. Niekde v postupe vypadla nakrajana zelenina. Myslim jej pridanie.
Prajem Ti peknu nedelu
kvakac
Mimoriadne sme si obľúbili do guľášov pridať koreňovú zeleninu. Guľáš je s ňou taký jemnejší. Mne by veru chutil. Tiež sme robili guľáš, ale držkový.
1x kimlo
hannes
Pri varení sa Izabelke kdesi vytratila tá koreňová zeleninka. Myslím, že ju pridala k cibuli a mäsku. a šlo to ďalej. Gulášiku sa nedá nič vyčítať, sú v ňom samé dobré veci. Oceňujem, že sa zaobišla bez kmínu a majoránky. Idem práve robiť niečo podobné, ale z hovädzieho krku. Na postupe zmením iba jediné - keď sa dobre opečie to mäsko na cibuli s koreňovou zeleninku, vtedy pridám červenú papriku a po zamiešaní aj biele vínko. Tak dosiahnem aj chutné mäsko a aj šťavu. Ale na tom, že je Izabelkin recept hamham, to nič nemení...
izabella929
@hannes (13.9.2021 13:21)

Dnes rano som to chcela napravit, ale neotvorilo mi recept k oprave...neviem co robim zle... Inak ked som zaliala vodou zaklad, teda maso s paprikou a paradajkami, vtedy som pridala korenovu zeleninu, solila, korenila a pridala vsetky prisady... Vino sa tak ci tak odpari, ale tito polovnici, ktori varili gulas u nas na chate, pridali vinko v zavere varenia gulasu. Ale kazdy si to moze upravit podla svojho gusta... Ďakujem pekne za komentár..




1x hannes
hannes
@izabella929 (13.9.2021 14:01) Aha. Myslím, že tí poľovníci sú koťuhy. Asi chceli zýrazniť vôňu toho pridaného vínka. :D Ozaj a nerobíš vôbec nič zle. Každý kuchár si zvolí suroviny a postup tak, aby to jemu a spolustolovníkom chutilo. A ten kmín a majorán - moja babička ma poučila, že v poriadnom guláši nemajú čo hľadať pre ich príliš výraznú chuť, ktorou všetko ostatné prebijú. Preto som ti aj struhol poklonu...Nech sa ti aj naďalej darí a čakám ďalšie inšpiratívne recepty...:)

izabella929
@hannes (13.9.2021 14:44)

Telacinka je prilis jemna, aby som jej chut zmenila rascou a majorankou... Aj ked mam zasiatu vlastnu zahradnu majoranku a pocas leta pouzivam jej cerstvu formu a v zime tu istu susenu... Ako pises polovnici su betari a radi si pochutnaju na gulasi s vinkom... Tam kde som mala chatu som mala aj vinohrad a oni tam mali polovnicku chatu a tak sme robili vymenu,,, oni mi dali divinu a dostali odomna vino biele aj cervene... A tak ma naucili kedy treba do perkeltu a gulasu pridat vino,no a ze mali pravdu to som si overila aj v tomto gulasi..



1x hannes
redakcia
@izabella929 (13.9.2021 14:01)

Do Vášho receptu sme do bodu 8. dopísali pridanie nakrájanej koreňovej zeleniny. Snáď to takto bude v poriadku :) Ďakujeme za upresnenie.
45678
Izka, skvelý gulášik si navarila👌taky "zákusok" mam najradšej, a ešte si to aj šik naservirovala. Darmo, odborníčka sa nezaprie, nielen vo výpekaní, ale aj chutnom varení.
foorick
Gulase milujem a tento sa mi velmi paci. Aj moj otec daval do kotlikoveho gulasu trosku korenovej zeleniny a bol vzdy vynikajuci, myslim ze tento bude rovnako skvely.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia