Teľací guláš

Poľovnícky teľací guláš (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

V nedeľu som zvykla variť spravidla vývar. Dnes som urobila výnimku a pripravila som teľací guláš. Veľmi chutne v ňom dominuje borievkové korenie a biele víno.

5
porcií
60 minút
príprava
55 minút
na 160 °C

Postup

  1. Teľacie mäso som umyla a nakrájala na menšie kocky.
  2. Mrkvu, petržlen a plátok zeleru som očistila, umyla a nakrájala.
  3. Papriku a paradajky som umyla a nákrajala na kocky.
  4. Do hrnca som dala rozohriať masť a orestovala som nakrájanú cibuľu.
  5. K cibuli som pridala mäso a spolu som podusila, pokiaľ sa z mäsa odparila tekutina a zostalo len na tuku.
  6. Pridala som k nemu paradajky a papriku a dusila spolu pokiaľ paradajky pustili šťavu
  7. Pridala som mletú červenú papriku a spolu opiekla.
  8. Podliala som horúcou vodou. Pridala som nakrájanú koreňovú zeleninu, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie a borievky, varila som, pokiaľ mäso nezmäklo. Potom som k nemu pridala na mesiačiky nakrájané zemiaky a uvarila. Keď boli zemiaky mäkké, pridala som biele víno a na malé kocky nakrájaný cesnak.
  9. Hotový guláš som podávala s domácim chlebom. Prajem vám dobrú chuť.