Teľací guláš
Poľovnícky teľací guláš (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
V nedeľu som zvykla variť spravidla vývar. Dnes som urobila výnimku a pripravila som teľací guláš. Veľmi chutne v ňom dominuje borievkové korenie a biele víno.
5 porcií |
60 minút príprava |
55 minút na 160 °C |
Postup
- Teľacie mäso som umyla a nakrájala na menšie kocky.
- Mrkvu, petržlen a plátok zeleru som očistila, umyla a nakrájala.
- Papriku a paradajky som umyla a nákrajala na kocky.
- Do hrnca som dala rozohriať masť a orestovala som nakrájanú cibuľu.
- K cibuli som pridala mäso a spolu som podusila, pokiaľ sa z mäsa odparila tekutina a zostalo len na tuku.
- Pridala som k nemu paradajky a papriku a dusila spolu pokiaľ paradajky pustili šťavu
- Pridala som mletú červenú papriku a spolu opiekla.
- Podliala som horúcou vodou. Pridala som nakrájanú koreňovú zeleninu, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie a borievky, varila som, pokiaľ mäso nezmäklo. Potom som k nemu pridala na mesiačiky nakrájané zemiaky a uvarila. Keď boli zemiaky mäkké, pridala som biele víno a na malé kocky nakrájaný cesnak.
- Hotový guláš som podávala s domácim chlebom.
Prajem vám dobrú chuť.