Šosovicová polievka
Šosovicová polievka

Polievka z červenej šošovice a lososové fašírky

juvara - bez fotkyjuvara, 5. júna 2019
Polievka z červenej šošovice a lososové fašírky
Foto: juvara

Môj muž miluje hummus a kuskus bar. Často si tam dáva aj polievku z červenej šošovice. Ja si recepty vždy vymýšľam, podľa toho, čo Zobraziť celý popisMôj muž miluje hummus a kuskus bar. Často si tam dáva aj polievku z červenej šošovice. Ja si recepty vždy vymýšľam, podľa toho, čo nájdem doma. Teraz mi chladnička povedala: Je tu losos. Tvoji teraz nechcú grilovaného lososa... Povedala som si, že skúsim navariť hustú polievku a k nej stvorím čosi z lososa.

3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1 ks
1 ks
1/4 čajovej lyžičky
1/4 čajovej lyžičky
1/4 čajovej lyžičky
2 ks
Lososové fašírky:
200 g
1 ks
2 šipky
1 dcl
3 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Očistíme a na kúsky pokrájame cvikľu, mrkvu, umyjeme šošovicu. Suroviny dáme do hrnca a zalejeme vodou tak, aby boli všetky ponorené. Pridáme soľ, rascu, kari korenie. Varíme cca 20 minút pod pokrievkou, kým všetko nezmäkne.

  2. 2

    Zatiaľ si pripravíme lososové fašírky: Biely rohlík potrháme na kúsky a namočíme do mlieka. Keď rohlík zmäkol, vytlačíme z neho nad umývadlom mlieko. Losos a rohlík pomelieme na mlynčeku na mäso. Zmes osolíme, okoreníme. Tvarujeme malé guľôčky a obalíme ich v strúhanke zmiešanej so sezamom - potom ich roztlačíme do tvaru fašírky. Rozpálime olej na panvici a vyprážame.

  3. 3

    Kým sa fašírky pečú, tak rozmixujeme ponorným mixérom polievku, môžeme ju pokvapkať olivovým olejom.

    Polievka z červenej šošovice a lososové fašírky - obrázok 3
  4. 4

    Môžeme podávať - hustá polievka z červenej šošovice a cvikly a k nej lososové fašírky. Ako posýpku som použila jarnú cibuľku, ale ak by sme mali vňať koriandra, tak by som použila ten. Chuť a vôňu koriandra doma máme radi všetci. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

marlenka
Otrasné,nikdy by som tak nezdevastovala lososa.A odkedy patria faširky do polievky,snaď do privarku.
Prepáčte,ale nepáči sa mi ani nápad ani kombinacia..
kvakac
Takto naložené na tanieri by som veru mohol aj teraz páči sa mi to. Ukladám pre istotu.
terinka55
Každý má iný názor na to, čo je dobré a aj inú chuť.
To však neznamená, že budeme zatracovať toho, kto si dá námahu navarí, popíše, pofotí s tým najlepším úmyslom!
Neprajníkov si nevšímaj.
Mne sa to páči a aj by mi chutilo.
juvara
Mala som nakukane recepty ako sa robi ramen, do ktorého idú rôzne rybacie koláčiky. Vacsinou ich ale mali hotove a len napichali na spajdlicky a zaliali vyvarom. Slovensky rybaci kolacik, co zvladne kazda gazinka je rybacia fasirka :) Mam sa co ucit, nepopieram, kombinacia to bola zvlastna, ale moj rybozrut domaci si pochvaloval. Lubi aj norsku rybaciu polievku a tam idu aj ryby aj zeleniny aj cvikla aj sosovica. Cize toto mi prisla len taka obmena trosku.... Konstruktivna kritika posunie a ta ina nemrzi :)
haji
Příjemný recept. Klidně si umím představit hustější konzistenci čočkové masy - něco jako kaše či prívarok. Fašírky k tomu, prostě hlavní jídlo, podávané s přílohou, třeba chlebíkem. Pěkná fúze. Děkuji za inspiraci!