Jablkové kefírové kocky s čoko-jogurtovou polevou fotorecept

Foto: helena10
Chutný, vláčny koláč s jablkami. Veľmi jednoduché pečenie.
na 180 °C
Suroviny
| Kefírovo-jablkové cesto: | |
| 1 pohár (150 ml) |
|
| 2 ks veľké |
|
| 2 poháre |
|
| 1 pohár |
|
| 1 pohár |
|
| 2 ks |
|
| 1/4 KL |
|
| 1 KL |
|
| 1 bal. |
|
| 2 - 3 PL mleté |
|
| Čoko-jogurtová poleva: | |
| 90 g |
|
| 90 g |
|
| 220 g (alebo Sabi) |
|
Postup
-
1
Recept je na hlboký plech 22 x 33 cm, použila som pohár o objeme 150 ml a metličku.
- 2
V miske premiešam suché suroviny. Následne pridám všetky tekuté suroviny a poriadne vymiešam. Nakoniec pridám hrubšie nastrúhané ošúpané jablká a miešam vareškou na jablkové cesto, aby sa jablká nerozbili.
- 3
Na hlboký plech 22x33 cm, ktorý som vystlala papierom na pečenie, rozotriem rovnomerne jablkové cesto. Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 25 minút. Kontrola špajľou.
- 4
Po ochladení koláča na izbovú teplotu ho natriem na povrchu čokoládovo-jogurtovou polevou. Táto poleva nie je tvrdá ani po zatuhnutí.
- 5
Polevu si pripravím tak, že nad parným kúpeľom roztopím čokolády. Vymiešam poriadne do hladka. Pridám grécky biely jogurt a rýchlo vymiešam na jednoliatu polevu. Hneď rozotieram na celý povrch koláča.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








@ellie17 , túto polevu máme radi, lebo nie je presladená, v chlade zatuhne ale nie je tvrdá, dobré sa krája. Robím ju často.
Nech vám koláč chutí. Požehnanú nedeľu prajem.🤗
Použitie kefíru a oleja zabezpečí, že cesto bude jemné a šťavnaté 💧.
Čoko-jogurtová poleva pridáva lahodnú chuť a krémovú textúru 🍫🥄.
Mandľová príchuť a vanilkový cukor koláču dávajú hĺbku 🌰✨.
Recept je veľmi jednoduchý a vhodný aj pre menej skúsených pekárov 👩🍳.
Poleva môže byť mäkká a krájanie náročnejšie ⚠️.
Použitie pohárov namiesto váhy môže spôsobiť miernu nepresnosť ⚖️.
Celkovo chutný, vizuálne atraktívny a ľahko pripravený dezert 🍰😊.