Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Polievka z bielej maslovej tekvice s hríbami, krúpami a zeleninou

helena10 - bez fotkyhelena10, dnes 16:26
Polievka z bielej maslovej tekvice s hríbami, krúpami a zeleninou
Foto: helena10

Jednoduchá, ale veľmi chutná polievka. Vyskúšajte. Nemusí byť len tekvicová krémová...

Suroviny

1/2 ks veľká
1 menšia hrsť
1 šálka
 (alebo bujón)
1 ks (s vňaťou)
3 ks menšia
1 ks malý
1/8 ks
1/4 ks
 čerstvá
 (alebo mletá)
 domáca
 (alebo čerstvý)
 (alebo ligurček)




Postup

  1. 1

    Krúpy som premyla ešte večer a nechala namočené vo vode. Uvarím ich osobitne v kuracom vývare.

  2. 2

    Na masle s olejom restujem nakrájanú cibuľku s vňaťou a trochou rasce a tiež všetku očistenú a narezanú zeleninu. Nakoniec pridám väčšie kocky bielej tekvice. Miešam. Osolím, okorením, zalejem zostatkom vývaru, dolejem vodou a varím. Vlejem sušené hríby aj s nálevom, ktoré som si namočila vopred.

    Polievka z bielej maslovej tekvice s hríbami, krúpami a zeleninou  - obrázok 2
  3. 3

    Keď je zelenina uvarená, pridám k nej uvarené krúpy aj s vývarom. Za občasného premiešania nechám zovrieť. Podľa potreby ešte dochutím a hodím nastrihanú petržlenovú vňať.

Diskusia k receptu