Zeleninová polievka

Polievka z bielej maslovej tekvice s hríbami, krúpami a zeleninou

Autor receptu: helena10

Jednoduchá, ale veľmi chutná polievka. Vyskúšajte. Nemusí byť len tekvicová krémová...

Suroviny

Postup

  1. Krúpy som premyla ešte večer a nechala namočené vo vode. Uvarím ich osobitne v kuracom vývare.
  2. Na masle s olejom restujem nakrájanú cibuľku s vňaťou a trochou rasce a tiež všetku očistenú a narezanú zeleninu. Nakoniec pridám väčšie kocky bielej tekvice. Miešam. Osolím, okorením, zalejem zostatkom vývaru, dolejem vodou a varím. Vlejem sušené hríby aj s nálevom, ktoré som si namočila vopred.
  3. Keď je zelenina uvarená, pridám k nej uvarené krúpy aj s vývarom. Za občasného premiešania nechám zovrieť. Podľa potreby ešte dochutím a hodím nastrihanú petržlenovú vňať.