Rakúska kuchyňa (recepty chronologicky)

prazdny

Sacherova torta

Torty

Túto Sacherovu tortu si obľúbila naša rodina. Je dobrá, šťavnatá a vždy po upečení veľmi...

prazdny

Čokoládová kocka a la sacher

Dezerty

Do vodného kúpeľa dáme rozpustiť čokoládu, maslo, vodu a práškový cukor. Keď je všetko...

prazdny

Zemiakový chlieb v rímskom hrnci (Römertopf)

Bezmäsité jedlá

Pridavam recept na poziadanie. Myslim ze kazdy ma svoj recept a ten moj sa nelisi snad nicim,...

prazdny

Chantilly Cream (Šľahačkovy sladky Krem)

Torty

"Chantilly Cream" sa zacal používať vo Francúzsku. Je to vlastne "sladena luxusna šľahačka s príchuťou...

prazdny

Banánový chlebík

Koláče

Je z časopisu WOMAN... bývajú tam fajnové vecičky a ja banány veru môžem...

prazdny

Bábovka - Guglhupf

Koláče

Recept z Gablitz /Rakúsko/

prazdny

Rýchla bábovka

Koláče

Recept mám z Gablitz(Rakúsko)

prazdny

Sacherova torta

Torty

Vyskúšala som rôzne recepty na takúto tortu, ale tento je 100%. Recept pochádza z Viedne,...

prazdny

Moje plnené kura

Kuracie mäso

Plnené kura robím podľa seba, tak mi vyhovuje, je to ako malé prasiatko.

prazdny

Tvarohové knedličky - rakúska špecialita

Dezerty

Recept mám od mojej rodiny Alenky z Nemecka. Je to veľmi chutné , iné...

prazdny

Teľací Wiener schnitzel

Hlavné jedlá

Teľacie stehno odblaníme a narežeme na plátky. Jemne naklepeme, narežeme, osolíme a okoreníme.

prazdny

Moje Spätzle - špécle

Cestoviny

Vynikajúca príloha, či samostatné jedlo.

prazdny

Čokoládová torta

Torty

Mám ju od kamarátky z Viedne... skoro ako originál Sacherovej torty

prazdny

Pangasius filé zapečené v paradajkovej omáčke

Hlavné jedlá

Na olivovom oleji jemne speníme cibuľu a cesnak. Podlejeme bielym vínom. Pridáme paradajky, štipku...

prazdny

Viedenské venčeky s kávovou príchuťou

Koláče

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Vymiešame zmäknuté maslo s cukrom a kávou, pridáme žĺtky, ...

prazdny

Viedenské venčeky

Koláče

Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli. Vymiešame zmäknuté maslo s cukrom a kávou, pridáme žĺtky,...

prazdny

Viedenská torta

Torty

Dno formy vymastíme, rúru dáme vyhriať na 200 °C. Vajcia rozdelíme na žĺtky a na...

prazdny

Rybie filé po viedensky

Hlavné jedlá

Ryby poslednú dobu robím často, predtým to boli väčšinou vyprážané filé, ale teraz je toľko...

prazdny

Pórkový šalát s kukuricou

Bezmäsité jedlá

Recept som dostala od jednej kamáratky z Rakúska a robí sa u nás pravidelne, lebo je...

prazdny

Pečené bravčové koleno na čiernom pive

Bravčové mäso

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Rýchla zelerová polievka

Polievky

Na oleji speníme cibuľu, pridáme postrúhaný zeler, popražíme, posypeme krupicou, ešte chvíľu pražíme...