Štajerské knedle /ako príloha/

cinkla - fotkacinkla, 13. apríla 2010

Recept je z juzneho Rakuska, ktore je zname svojou bajecnou kuchynou. Tieto knedle su vybornou obmenou za slovenske kysnute knedle.

4 - 6
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300  g
1 ks
5-6 vnati
1 stipka
3 ks
1,5 - 2 dcl
2 - 3 PL
podla chuti
podla chuti
1 - 2  KL




Postup

  1. 1

    Na masle podusime nadrobno posekanu cibulu - teraz na jar sa möze dat aj salotka s vnatou. Ked je cibulka sklovita, pridat k nej posekany petrzlen a odstavit.

  2. 2

    Zemlove stvorceky dat do osobitnej misky, pridat podusenu cibulku s petrzlenom a zaliat mliekom (lepsie teplym ) s rozsprudlovanymi vajickami, ochutit solou, peprom, a muskat. orechom , zamiesat a nechat 10 minut postat.

  3. 3

    Primiesat 2 - 3 PL hrubej muky. Znova nechat chvilu postat a m o k r y m i rukami formovat gulky s priemerom asi 6 cm a dat ich varit do osolenej vody (velky hrniec a vody dat aspon 3 l ). F I G E L tychto rakuskych gulatych knedli tkvie v tom, ze sa maju pri formovani mokrymi rukami u h l a d i t tak, aby bol ich povrch uplne hladky.Potom je najlepsie vhodit do vriacej (ale nie prilis klokotajucej )vody len jednu knedlu a ak sa nerozpadne, pridat dalsie. V pripade, ze by sa prva knedlicka rozpadavala, pridat do cesta este trochu hrubej muky. Ak sa tieto knedle robia ako "hlavne jedlo " napr. ku dusenej kapuste , omackam, brusniciam a pod. ale bez mäsa, mozno do nich pridat pri duseni cibulky nadrobno nakrajany zvysok peceneho ci udeneho mäska a potom postupovat podla receptu dalej. Po 5 minutach knedle obratit, aby sa uvarili aj z druhej strany Po 10 min. od zaciatku varu jednu knedlicku vybrat a prekrojit, ci je uvarena aj v strede. Potom dierkovanou naberackou vybrat vsetky z vody a ulozit na misu. Nech sa vam vydaria a potom dobru chut !

Diskusia k receptu

hanina
Oh jej - ja knedle moc nemusím, ale už som našla druhé, ktoré sa mi páčia. Vďaka - určite vyskúšam.
sjuz
niečo ako karlovarské. varia sa vo fólii, preto sú tiež hladké.
babidka
aj mne sa pacia :-)
ja knedle ako prilohu velmi nemusim ale ako hlavne jedlo s nejakou omackou , pripadne zmiesane s nejakym masom a k tomu dusenu kapustu- tak to urcite skusim .
panjan
nie som tu dlho, na týchto stránkach
ale /dole kalap/ , ako sa hovorí ženy čo som sa tu dozvedel od Vás všetkých ........ mám už plnú kuch.knihu
marca
vyskušam, ja mm rada akekoľvek knedle
cinkla
Ahoj vsetci,
sranda, cim vsetkym si dokazeme urobit radost ked chceme, nie ?
hanina
Dobrý deň! Prosím Vás ak môžete pošlite mi návod na tinktúru z medvedieho cesnaku na mail: amirekova@gmail.com Srdečná vďaka.
pivonka
Tak týmto receptom si mi ulahodila. Kedysi dávno som v nemeckom časopise videla reklamu, kde si taký sympatický starý pán labužil a na tanieri mal takéto knedle. Dodnes to mám pred očami, aké boli lákavé. Ale recept na ne - nedosažiteľný. Až do tejto chvíle. Vďaka, prikladám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia