Rýchla bábovka

nelajsia - fotkanelajsia, 17. marca 2010

Recept mám z Gablitz(Rakúsko)

30 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

4 ks
250 g
200 g
250 g
1
1
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme všetko okrem kakaa,polovicu cesta dáme bokom, do druhej polovice vmiešame kakao.

  2. 2

    Vymastíme a vysypeme múkou bábovkovú formu a lyžicou striedavo kladieme biele a tmavé cesto, lyžicu je dobre navlhčiť, nebude to tak lepiť.

  3. 3

    Ja pridávam do bledého cesta aj hrozienka, kandizované ovocie, prípadne nasekanú čokoládu.

Diskusia k receptu

veronka8
niečo podobné robím aj ja do žltého cesta dám hrozinka a do kakaového mleté orechy - hostia ju chvália
nelajsia
:-)) naozaj je veľmi fajn, pôvodný recept je len cesto, ja si pridávam podľa toho, čo je doma
orchidea
Určite musím vyskúšať, lebo mám rada rýchle recepty a pretože musím robiť bábovky často kvôli synovi ktorý ich zbožňuje, potešila som sa takému jednoduchému postupu. Verím, že bude dobrá.
nelajsia
jasné, že je dobráááá...ak máš ozaj málo času, tak vynechaj tie hrozienka a kúsky čokolády a kandizované ovocie a urob ju len čierno-bielu...ale s tými kúskami je lepšia
orchidea
Bábovka ozaj nesklamala a keď chutila aj môjmu najväčšiemu kritikovi rodiny - synovi, to je čo povedať. Ďakujem.
nelajsia
Tak to ma veľmi potešilo... želám krásne pokojné sviatky...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia