Hovädzí steak
Marinované hovädzie steaky s krúpami a cícerom
Autor receptu: redakcia
Postup- Mäso nakrájame na 4 rovnaké steaky.
Zmiešame spolu granulovaný cesnak, cibuľu,
čerstvý tymian, údenú mletú papriku a v tejto
zmesi obalíme mäso. Na každý kus dáme ešte
1 bobkový list a necháme postáť aspoň
4 hodiny.
- Potom mäso jemne poutierame do
papierovej servítky a opekáme na každej
strane asi 5 minút. Opečené vyberieme na
alobal, pokvapkáme olivovým olejom, zabalíme a necháme odležať.
- Krúpy uvaríme v slanej vode, časť vody z krúp
odložíme. Šalotku, chorizo, kel a cesnak nakrájame na tenké plátky. Do rajnice dáme olej a nakrájané suroviny. Restujeme 5 minút. Pridáme uvarené krúpy, scedený cícer a všetko spolu povaríme
5 minút. Ak treba, podlejeme vodou z krúp.
Odstavíme, pridáme bryndzu, zamiešame
a dochutíme.
- Zázvorová mrkva: Zázvor očistíme, vložíme do kastróla, pridáme vodu, med, ružové víno a varíme asi 10 minút. Sirup precedíme a vrátime do kastróla. Pridáme šalotku, očistenú mrkvičku a varíme asi 5 minút. Pred podávaním opečieme na olivovom oleji.
|