Hovädzí steak

Marinované hovädzie steaky s krúpami a cícerom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na 4 rovnaké steaky. Zmiešame spolu granulovaný cesnak, cibuľu, čerstvý tymian, údenú mletú papriku a v tejto zmesi obalíme mäso. Na každý kus dáme ešte 1 bobkový list a necháme postáť aspoň 4 hodiny.
  2. Potom mäso jemne poutierame do papierovej servítky a opekáme na každej strane asi 5 minút. Opečené vyberieme na alobal, pokvapkáme olivovým olejom, zabalíme a necháme odležať.
  3. Krúpy uvaríme v slanej vode, časť vody z krúp odložíme. Šalotku, chorizo, kel a cesnak nakrájame na tenké plátky. Do rajnice dáme olej a nakrájané suroviny. Restujeme 5 minút. Pridáme uvarené krúpy, scedený cícer a všetko spolu povaríme 5 minút. Ak treba, podlejeme vodou z krúp. Odstavíme, pridáme bryndzu, zamiešame a dochutíme.
  4. Zázvorová mrkva: Zázvor očistíme, vložíme do kastróla, pridáme vodu, med, ružové víno a varíme asi 10 minút. Sirup precedíme a vrátime do kastróla. Pridáme šalotku, očistenú mrkvičku a varíme asi 5 minút. Pred podávaním opečieme na olivovom oleji.