Vegánske lečo
Vegánske lečo

Lečo s cícerom a s tofu

blissofplants - fotkablissofplants, 16. septembra 2021

Nemala som práve čerstvé paradajky, tak som ich nahradila paradajkami v konzerve ?‍♀️ Tiež som prvýkrát skúsila karí korenie do leča lebo iba soľ a čierne Zobraziť celý popisNemala som práve čerstvé paradajky, tak som ich nahradila paradajkami v konzerve ?‍♀️ Tiež som prvýkrát skúsila karí korenie do leča lebo iba soľ a čierne korenie je 'nuda' ? Papriky som použila zvonovité. Krásny deň všetkým. ?

15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL podľa vlastného výberu
1 ks
1 strúčik
1 ks
1
400 g
120 g
240 g
2-3 ks




Postup

  1. 1

    Začneme s prípravou tofu. Tofu pokrájame na kocky, ktoré v mise zmiešame s 1 PL oleja, soľou a sušenými bylinkami. Upečieme v rúre na 180 °C do zlatista.

  2. 2

    Na oleji si pár minút opečieme nakrájanú cibuľu. Pridáme cesnak, karí listy, karí korenie, sušené bylinky a ešte minútku pomiešame.

  3. 3

    Pridáme nakrájané papriky, zalejeme trochou vody ak je treba a pridáme paradajky. Dusíme približne pol hodinu.

  4. 4

    Dochutíme soľou, čiernym korením a údenou paprikou.

  5. 5

    Na záver pridáme uvarený cícer a opečené tofu, dobre premiešame a podávame s čerstvým chlebíkom, so zemiakovou kašou alebo s ryžou.

Diskusia k receptu

chemik
Tak to rád zkusím s curry. Zatím jsem pro lepší chuť lečo začínal dělat prudkým opečením nakrájené papriky ve voku, až se začala místy připékat. Vyndal ji stranou na talíř a osolil i s trochou glutamanu Aji-No-Moto, který jako čistě sojový produkt nevadí ani pravověrným veganům a dodá tu žádoucí chuť umami. Pak pokračuji restováním cibule na měsíčky, korením, mletou paprikou a pak oloupanými spařenými tomaty nebo konzervou. Opečenou papriku přidávám až se část šťávy z rajčat odpaří a vodou nepodlévám vůbec. Už se těším na výslednou silnou chuť s kari a cícerom.
haji
Pěkný receptík, mně by chutnalo. Cícer nerobím často, ale takto by mi chutil. Milé, že používáš kari listy kde to jde. Budu tě následovat. Krásná fotečka! Hezký večer!
blissofplants
Ďakujem ti za tvoje milé slová ❤ maj pekný víkend 🌟🤗 áno, keď ho máš veľa, treba použiť🙌😉
slovakbaker
Vynikajúci recept, veľmi nám chutil. Takéto typy jedál sú naozaj veľmi chutné a navyše aj zdravé, odporúčam všetkým, ktorí ešte nevyskúšali.


blissofplants
@slovakbaker (8.1.2022 12:06)

Woow, ďakujem ďakujem 😍🙏
Ja mám obrovský rešpekt pred ľuďmi, ktorí vedia piecť ako ty🙌💝
Maj krásny víkend 🌟




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia