Vegánske lečo

Lečo s cícerom a s tofu

Autor receptu: blissofplants

Nemala som práve čerstvé paradajky, tak som ich nahradila paradajkami v konzerve*?‍♀️ Tiež som prvýkrát skúsila karí korenie do leča lebo iba soľ a čierne korenie je 'nuda' ? Papriky som použila zvonovité. Krásny deň všetkým. ?

15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Začneme s prípravou tofu. Tofu pokrájame na kocky, ktoré v mise zmiešame s 1 PL oleja, soľou a sušenými bylinkami. Upečieme v rúre na 180 °C do zlatista.
  2. Na oleji si pár minút opečieme nakrájanú cibuľu. Pridáme cesnak, karí listy, karí korenie, sušené bylinky a ešte minútku pomiešame.
  3. Pridáme nakrájané papriky, zalejeme trochou vody ak je treba a pridáme paradajky. Dusíme približne pol hodinu.
  4. Dochutíme soľou, čiernym korením a údenou paprikou.
  5. Na záver pridáme uvarený cícer a opečené tofu, dobre premiešame a podávame s čerstvým chlebíkom, so zemiakovou kašou alebo s ryžou.