Vegánske lečo
Lečo s cícerom a s tofu
Autor receptu: blissofplants
Nemala som práve čerstvé
paradajky, tak som ich nahradila
paradajkami v konzerve.* Tiež som prvýkrát skúsila karí
korenie do leča lebo iba soľ a
čierne korenie je 'nuda'.
Papriky som použila zvonovité.
Krásny deň všetkým. ?
15 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Začneme s prípravou tofu. Tofu pokrájame na kocky, ktoré v mise zmiešame s 1 PL oleja, soľou a sušenými bylinkami. Upečieme v rúre na 180 °C do zlatista.
- Na oleji si pár minút opečieme nakrájanú cibuľu. Pridáme cesnak, karí listy, karí korenie, sušené bylinky a ešte minútku pomiešame.
- Pridáme nakrájané papriky, zalejeme trochou vody ak je treba a pridáme paradajky. Dusíme približne pol hodinu.
- Dochutíme soľou, čiernym korením a údenou paprikou.
- Na záver pridáme uvarený cícer a opečené tofu, dobre premiešame a podávame s čerstvým chlebíkom, so zemiakovou kašou alebo s ryžou.