Hovädzia polievka
Hovädzia polievka

Kyslá polievka z Ružomberka

barbirik - fotkabarbirik, 22. októbra 2024

Toto je kyslá polievka ako ju varila moja mama, ktorá pochádza od Ružomberka.

10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1/4 ks
1 ks
4 ks
hrsť
1 ks




Postup

  1. 1

    Dáme variť hovädzie mäso, pridáme koreniny, zeler, jednu cibuľu.

  2. 2

    Varíme pokiaľ nie je mäso mäkké, potom vyberieme mäso, cibuľu aj zeler.

  3. 3

    Uvarené hovädzie mäso pomocou dvoch vidličiek natrháme na menšie kúsky a vrátime naspäť do polievky.

  4. 4

    Pridáme aj očistené nakrájané zemiaky. Keď sú zemiaky napoly uvarené, pridáme za hrsť kyslej kapusty.

  5. 5

    Nakoniec dochutíme soľou a čiernym korením.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia