Kyslá polievka z Ružomberka
Toto je kyslá polievka ako ju varila moja mama, ktorá pochádza od Ružomberka.
10 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme variť hovädzie mäso, pridáme koreniny, zeler, jednu cibuľu.
- 2
Varíme pokiaľ nie je mäso mäkké, potom vyberieme mäso, cibuľu aj zeler.
- 3
Uvarené hovädzie mäso pomocou dvoch vidličiek natrháme na menšie kúsky a vrátime naspäť do polievky.
- 4
Pridáme aj očistené nakrájané zemiaky. Keď sú zemiaky napoly uvarené, pridáme za hrsť kyslej kapusty.
- 5
Nakoniec dochutíme soľou a čiernym korením.
Tiež hovädzia polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu