Foto: Shutterstock
1. Používajte správnu panvicu
Začnime panvicou. Na vyprážanie a pečenie je najlepšia panvica s nepriľnavou povrchovou úpravou. Jej hlavnou výhodou je, že na vyprážanie spravidla potrebujete menej oleja, takže dochádza k oveľa menšiemu rozstrekovaniu.Ešte lepšie je používať takéto panvice s vysokým okrajom a s veľkým priemerom. Čím väčšia panvica, tým menej tuku strieka okolo. Samozrejme, ak ju nenaplníte mäsom alebo zeleninou až po okraje.
Casto pouzivam sitka na prekrytie, aspon trosku to tomu zabrani. A ak niekto planuje menit sporak, tak odporucam indukciu. To je v momente vycistene, ziadne zahyby, horaky....
A za sporakom som nechcela z tohto dovodu obkladacky, mastne skary sa tazko cistia. Dali sme za sporak sklo. To sa lahko pretrie handrou, zotrie sterakom a ziadny flak, nic nezostane....
S tou solou do oleja som este neskusala. Som zvedava, ci to pomoze.