Kuracie prsia so šampiňónmi zapekané v lístkovom ceste - Chicken and mushroom pie
Foto: lair
Toto jedlo pripravujem v pube každú sobotu. Je to typické anglické jedlo. Predtým sme ho dostávali z veľkovýroby a nebolo veľmi žiadané. Raz som Zobraziť celý popisToto jedlo pripravujem v pube každú sobotu. Je to typické anglické jedlo. Predtým sme ho dostávali z veľkovýroby a nebolo veľmi žiadané. Raz som sa rozhodol, že to urobím ja. Vedel som zhruba, čo do toho ide a keď prišiel deň D, tak som sa do toho pustil. Nestihol som sa pozrieť do kuchárskej knihy v ten deň, tak som to urobil po svojom. A odvtedy to na mňa prischlo a každú sobotu urobím 12 až 15 porcií tohto jedla, nakoľko zákazníkom to chutí.
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
1 kg |
|
200 - 300 gramov, nakrajane na mensie kusky |
|
2 - 3 PL |
|
100 gramov |
|
1 PL |
|
150 ml |
|
200 ml |
|
mleté čierne korenie |
|
1 KL |
|
1 rozmrazene |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na asi 1x1 cm kúsky. Posolíme, pokoreníme a dáme pražiť na troche oleja. Pražíme ich až kým nie sú mäkké, ale majú ostať biele, teda neprehnať to s pražením. Sampiňóny po umytí rozštvrtíme a taktiež popražime ( v osobitnej nádobe) na troche masla. Tiež nie dlho, tak 5 až 7 min. aby si ako tak zachovali tvar. Kuracie prsia aj sampiňóny scedíme od vzniknutej tekutiny.
- 2
Teraz si pripravíme hustú bešamelovú omáčku. Maslo roztopíme vo väčšom hrnci a pridáme 2 - 3 PL múky. Za neustáleho miešania prilievame smotanu a mlieko, pridáme mleté čierne korenie, soľ, vegetu, horčicu, mletý koriander a nakoniec citrónovú štavu a postrúhanú kôru. Pridáme kuracie prsia a šampiňóny, zmiešame dokopy a odstavíme od ohňa.
- 3
Pripravenú zmes dáme do vyššieho plechu na pečenie, alebo do misy z jenského skla, pripadne keramického pekáča. Urovnáme povrch a dáme tam rozvalkané lístkové cesto. Toto potrieme rozšľahaným vajíčkom a tupou vidličkou urobíme vzor vlnky po celom ceste. Ostrou vidličkou poprepichujeme cesto, aby para mala kadiaľ uniknúť pri pečení. Dáme piecť do vopredu zohriatej rúry na asi 30 - 40 min., kým nie je povrch cesta pekne hnedý. Po upečení rozkrájame a podávame s varenými zemiakmi a zeleninou. Tu v Anglicku každú porciu tohto jedla polejú dookola so šťavou Bisto, ktorá má kuraciu prichuť a je to v granuliach,ktoré sa rozmiešajú s horúcou vodou. Nepodarílo sa mi pridať obrázok, tak pripájam aspoň link, kde si to môžete pozrieť, ako to má vyzerať http://www.google.co.uk/m/search?site=images&source=mog&hl=en&gl=uk&client=safari&q=chicken%20mushroom%20pie#i=13
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
používa aj cibuľa aj rozdrvený cesnak, trebárs keď sa pražia
šampinóny, pridať to vtedy k nim.
Lístkové cesto dávam len navrch
husté slané voľačo. Jasné ,že existujú rôzne druhy, chute Bista, na hovädzie , hydinu, jahňacinu. Neverím, že by to ľudom na Sk chutilo, ale Angličania sú na to zvyknutí. Dokonca si to občas pýtali aj na vyprážaný rezeň...
A výsledok bol veľmi dobrý!!!