Krémová polievka z červenej kapusty s mascarpone videorecept
Jemná kombinácia dusenej kapusty, zemiakov, jablka a balzamikového octu vytvára harmonickú, mierne sladko-kyslú chuť, ktorú nádherne zjemní mascarpone.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 400 g |
|
| 2 ks |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 3 PL |
|
| 800 ml (alebo zeleninový) |
|
| štipka |
|
| 100 g |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Nakrájanú kapustu a nakrájanú šalotku spolu opečieme na masle s olejom, ochutíme soľou a korením. Prikryté dusíme asi 25 minút.
- 2
Potom ku kapuste pridáme na kocky nakrájané jablko a zemiaky a ešte 5 minút spolu podusíme. Potom pridáme balzamikový ocot, zalejeme vývarom, pridáme štipku nového korenia a všetko spolu 10 minút povaríme.
- 3
K uvarenej polievke na záver pridáme mascarpone a rozmixujeme. Polievku podávame s chrumkavými krutónmi a môžeme posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tiež kapustová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu