Makový cheesecake s čučoriedkovým džemom
Aby ste toho maku medzi zubami nemali dosť, ponúkam vám ďalšiu verziu makového cheesecaku. Je veľmi jednoduchý na prípravu, chutí skvele a je Zobraziť celý popisAby ste toho maku medzi zubami nemali dosť, ponúkam vám ďalšiu verziu makového cheesecaku. Je veľmi jednoduchý na prípravu, chutí skvele a je príjemnou zmenou v repertoári klasických cheesecakov, ktoré bežne nájdete v akejkoľvek kaviarni.
porcií
príprava
na 160/150 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| Plnka: | |
| 500 g |
|
| 400 g (smotanový syr) |
|
| 150 g |
|
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| 3 ks |
|
| z 1 citróna |
|
| Navrch: | |
| 200-250 g |
|
Postup
-
1
Sušienky rozdrvíme alebo rozmixujeme a zmiešame s roztopeným maslom. Natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 24 cm, ktorú sme si predtým vystlali papierom na pečenie. Korpus pečieme asi 10 minút v rúre vyhriatej na 160 °C.
- 2
Pripravíme náplň. Zmiešame mascarpone, creame cheese Philadelphia, mak, cukor, vajcia a citrónovú kôru. Vylejeme na predpečený korpus a pečieme cca hodinu na 150 °C. Po dopečení sa stred ešte môže triasť. Ale ten čas si odsledujte podľa svojej rúry, nesmie začať hnednúť z vrchu. Po upečení nechávame cheesecake chladnúť v rúre cez noc s pootvorenými dvierkami. Potom ho umiestnime do chladničky na aspoň 4 hodín.
- 3
Na vychladnutý cheesecake nanesieme čučoriedkový džem. Ak si ho chcete vyrobiť doma, odporúčam vám recept od @ywett https://varecha.pravda.sk/recepty/cucoriedkovy-dzem/74445-recept.html, alebo si džem kúpte v obchode :-)
Tiež makový cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Dobrý deň, v zozname surovín je pri plnke uvedených 150 g práškového cukru.
Cukru si dajte kľudne aj menej, ak chcete. :-)