Kapustová polievka
Kapustová polievka

Kapustová polievka mojej svokry (Lahana çorbası) videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 26. septembra 2023

Veľmi chutná a sýta polievka z čerstvej kapusty a opraženého mäsa. Stačí k nej len kúsok chleba a výborný obed je na stole! My Zobraziť celý popisVeľmi chutná a sýta polievka z čerstvej kapusty a opraženého mäsa. Stačí k nej len kúsok chleba a výborný obed je na stole! My doma ju máme veľmi radi.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/?m=1

Kapustová polievka mojej svokry (Lahana çorbası) (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

1 kg (surová)
650 g mastné (najlepšie z rebrovej časti)
5 ks
3 ks
cca.4,5 l
5-6 PL
1 kopcovitá PL
trocha




Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na drobno, papriku a cibuľu na malé kocky, kapustu na tenšie rezance.

  2. 2

    Pokrájanú kapustu dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a necháme variť do polomäkka.

  3. 3

    Do panvice dáme trocha oleja, pridáme mäso, osolíme a necháme zakryté, aby si pustilo vlastnú šťavu. Potom necháme na strednom stupni ohrevu, kým z mäsa všetka šťava nevyvrie. Následne zvýšime plameň a mäso rýchlo opečieme ako oškvarky. Následne pridáme k mäsu pokrájanú zeleninu a celé dobre prehrejeme. Pridáme mletú papriku, necháme chvíľku poškvrčať a dáme bokom.

  4. 4

    Keď je kapusta už do polovice uvarená, pridáme k nej do hladka rozmiešanú múku s trochou vody. Keď polievka začne znova vrieť, pridáme do nej pripravenú zeleninu a ešte podľa potreby polievku dosolíme. Polievku necháme pomaly takto variť 1 hodinu. 

  5. 5

    Polievka sa podáva najmä s chlebom, alebo iným múčnym jedlom. Keďže je to sýta polievka, tak kľudne nahradí hlavné jedlo. Svoju úžasnú a jedinečnú chuť dostane práve od tých oškvarkov, ktoré sa v polievke varili. Prajem dobrú chuť!!!

    Kapustová polievka mojej svokry (Lahana çorbası) (videorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zopár tipov: * Mäso nemá pri dusení zmäknúť, ide len o to, aby sa opražilo. V polievke sa to neskôr uvarí do mäkka. * Mäso sa ľahšie pokrája na malé kocky, keď je ešte trochu zmrznuté. Mäsa môžete dať kľudne aj 1 kg. * Múka sa dáva na zahustenie polievky. Môžete si dať aj menej alebo viac lyžíc múky, podľa toho, akú hustú chcete mať polievku.

  7. 7

    Dalšie moje rècepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

farbuska
Práve som dostala od môjho dodávateľa 1/2 jahňaťa, sú tam aj mastnejšie časti. Použijem na túto polievku. Ďakujem za recept.
cesminaz
Dakujem vám krásne za nakuknutie a milé slová🥰 Polievka je fantastická, kto vyskúša iste neolutuje.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia