Konfitované kačacie stehná s červenou kapustou a so zemiakovými knedličkami
Šuhajíci pri panvici, 10. februára 2021
Foto: Archív Šuhajíci pri panvici
porcie
Suroviny
Kačacie stehná: | |
4 ks |
|
1,5 kg (kačacia, bravčová alebo husacia) |
|
1 ks stredne veľká |
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
Dusená červená kapusta: | |
1 kg |
|
2 ks |
|
2 strúčiky |
|
300 ml |
|
2 PL |
|
100 g |
|
300 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zemiakové knedličky: | |
800 g |
|
2 ks |
|
200 g |
|
100 g |
|
|
Postup
-
1
Kačacie stehná poriadne nasolíme, pridáme mleté čierne korenie a rascu. Necháme odležať v chladničke, ideálne cez noc. Cibuľu nakrájame na kolieska a dáme do pekáča aj s cesnakom. Uložíme kačacie stehná a zalejeme rozpustenou horúcou masťou. Pekáč zakryjeme a stehná konfitujeme v rúre na 120 °C asi 3 hodiny. Keď sú stehná mäkké, vyberieme ich z masti a dáme ich piecť na 180 °C, kým nie je koža zlatá. Masť precedíme a môžeme ju znova použiť. Vďaka konfitovaniu budú stehná jemné a šťavnaté.
- 2
Dusená červená kapusta: Červenú kapustu nakrájame na tenké prúžky, tak isto aj cibuľu. Cibuľu orestujeme na masti s cesnakom dozlatista a pridáme cukor. Necháme ho skaramelizovať. Pridáme kapustu a korenie, orestujeme. Osolíme, zalejeme červeným vínom a pomarančovou šťavou. Dusíme do mäkka, prípadne ešte podlejeme vodou. Nakoniec dochutíme soľou a balzamikom.
- 3
Zemiakové knedličky: Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté ošúpeme a pomelieme. Pridáme vajcia, soľ a múky. Múku pridávame postupne, pretože každé zemiaky potrebujú iné množstvo múky. Vypracujeme jemné, stredne pevné cesto. Vytvarujeme knedličky, ktoré zabalíme do potravinovej fólie. Varíme na pare alebo vo vode okolo 30 minút.
Tiež kačacie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Inak, @redakcia , využívam tento príspevok, aby som sa mohla spýtať - to sa musíme každý týždeň prihlasovať, alebo len ja? Prečo - "Táto funkcia je len pre prihlásených?" Veď ja som prihlásená už asi 11 rokov.....a ešte jedna pripomienka: Pod niektorými receptami je písané. Jeden komentár, pritom tam nie je žiadny, alebo - dva komentáre a je tam len jeden, kto to sleduje? Prepáčte, že sa tu pýtam....a za odpoveď ďakujem.
a prispevok do diskusie schvaluju aj dva dni, asi to davaju preverit Uradu specialneho vysetrovatela, ci nejde o protistatnu agendu. :)))
forum.zdravie.sk/988083/co-je-krupicova-muka-prosim-napi...
Ďakujem za pomoc, ale v článku radia dať hrubé múku. Veď hrubá múka je v recepte na knidličky uvedená ako ďalšia položka (200 g). Prečo by písali dvakrát tú istú substanciu?
Urobila som knedličky z polovičnej dávky a dala som 100 g hrubej mäky a 50 g krupice. Výsledok je katastrofa. Parila som vo folii 30 min. a je to ťažká dlhá šiška. :-(
najlepsiu radu ti daju autori receptu , Šuhajíci pri panvici
pekny den ti zelam ☺
Napásala so info do redakcie, nakoľko oni pridávali recept. Zatiaľ odpoveď neprišla a ja som vyrobila niečo, čo sa nedá jesť. :-(
Dobrý večer, prikladáme vyjadrenie od Šuhajíkov pri panvici, ktoré sme získali až teraz:
Chyba mohla nastať v tom, že množstvo múky v zemiakovým ceste sa nedá presne určiť. Záleží na druhu zemiakov, ich škrobovitosti. A preto sa mohlo stať, že cesto bolo tuhé, pretože vaše zemiaky boli menej vodnaté. Pri spracovaní cesta treba dať na pocit v rukách aké je cesto tuhé.
Pani Marienka,v tomto prípade platí,že je lepšie raz vidieť,ako 100x čítať/počuť.Ak ale túto možnosť nemáte,kúpte si v obchode zemiakové knedle v prášku a ak ich urobíte podľa návodu,nebudete sklamaná a uvidíte,akú konzistenciu to cesto má mať.Spravidla je to 400g balenie,ktoré nasypete do 400ml vody a počkáte 3-5min.V mise to spracujete ,dáte si to na dosku (už nepodsypávate) a urobíte si 2-3 valčeky o Ø 7cm a môžte ich nakrájať na cca 7mm kolieska (rýchlejšie sa uvaria) a dávať do vriacej vody a jemne zamiešať,aby sa vám neprilepili na dno.Po spracovaní celého množstva znížte plameň a na miernom ohni varte cca 10min.Uvarené poznáte - po prekrojení nesmie byť v strede svetlý pásik.Ocedené poliať masťou a posypať francúzskou cibuľou.Ak vám zvýšia,môžte ich opiecť na panvici-pochúťka na večeru.